Slovenija
28168 ogledov

Končno! Dars sporočil novico, ki bo osrečila tisoče voznikov

Severna obvoznica Dars
Dars bo v noči na ponedeljek v celoti odstranil delovno zaporo na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Zadobrovo, ki jo je v minulih mesecih celostno obnovil. Prenova nadvoza, ki jo na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) izvaja Mestna občina Ljubljana, pa bo po napovedih trajala do novembra.

Do vključno danes na odseku Tomačevo-Zadobrova potekajo še zaključna dela, zaradi česar sta zaprta prehitevalna pasova, v vsako smer vožnje pa urejena dva začasna prometna pasova, je objavil Dars.

Na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) pa so v soboto prešli v naslednjo fazo zapore, v kateri je zaprto smerno vozišče proti Tomačevemu, ves promet pa je preusmerjen na vozišče proti Šiški, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do zaključka del na območju tega priključka je po severni obvoznici prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone.

Predvidoma do 31. oktobra bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Na južni obvoznici pa bosta do konca leta zaradi prenove zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug. Počivališči ostajata odprti.

Do 31. avgusta letos je Dars obnovil skupno 51 kilometrov smernih vozišč avtocest od 55 kilometrov načrtovanih v letošnjem letu. Vrednost gradbenih del pri obnavljanju avtocest bo do konca letošnjega leta po trenutni oceni dosegla 92,25 milijona evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • jakec1575 22:50 17.september 2023.

    zadnji 3 mesece so pa na tem odseku res stisnili in se je delalo. Problem je v tem, da prvih pol leta tam ni bilo delavcev prakticno na tem gradbiscu.

  • Avatar jezeran
    jezeran 17:57 17.september 2023.

    matr sem mislil da so za te gozdarske poti ukinili vinjete. U glavnem mene niso osrečili, ker na primorki je še zmeraj štala in zmeraj bo, kljub novemu izvozu ki je v nastanku.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:58 17.september 2023.

    Protihrupne ograje Na odseku Zaloška litijska kjer ni nobenega naselja. Butli.