Slovenija
20 ogledov

Končno mladinski center

Mladinski center Metlika Jerca Božič Kranjec
Zaživel. Po več letih prizadevanj in zatikanj včeraj slovesno odprtje.

Vsi mladi in mladi po srcu se veselijo, koledar dogajanj se polni, končno smo ga dočakali,” nam je pred včerajšnjim odprtjem Mladinskega centra Metlika povedal Josip Hrste iz Kulturno-umetniškega društva (Kud) Plac, ki bo v mladinskem centru edini 
zaposleni.

Večkrat razočarani

Pogovori med Kudom Plac in občino o mladinskem centru so se začeli pred tremi leti. Prvič se je zapletlo po enem letu, ko je imel Kud Plac po besedah Maje Papič že vse pripravljeno in je dobil tudi že osem tisoč evrov zagonskega denarja. Občinski svet je namreč sprejel sklep, da za oddajo prostorov objavijo javni razpis, na katerega se lahko prijavijo tudi druga društva v občini.

Pozneje se je zatikalo še z razpisi za izvedbo prenovitvenih del, a je Kud Plac pri svoji nameri – ponuditi Metliki tisto, kar ima, kot so dejali, že skoraj vsaka slovenska občina – vztrajal.

Na 150 kvadratih

Prostori centra so veliki okoli 150 kvadratnih metrov, v njih sta sobi z osmimi računalniki in za predavanja z velikim projekcijskim platnom ter del, namenjen delavnicam. “Ob delavnikih bo odprt med 11. in 17. uro, oziroma dokler bo trajal program, ob sobotah glede na program, ob nedeljah pa bo zaprt,” nam je še povedal Hrste.

Financirala je občina

Prenova. Za nekdanjo Makarjevo hišo nasproti Hotela Bela krajina je občina odštela sto tisoč evrov, za njeno prenovo v večnamenski kulturni objekt pa dodatnih 74 tisoč evrov; zamenjali so streho, stavbo prepleskali, obnovili centralno ogrevanje in sanitarije. Pred enim letom je v njej zgornji del prostorov že dobila mestna godba, včeraj pa so pritlične prostore predali v upravljanje Kudu Plac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.