Slovenija
7 ogledov

Končno obnova vodovoda

ljubljana 01.04.08 Onkoloski institut, napis tabla, moski, Ljubljana; foto:Sasa Saša Despot
Na onkološkem inštitutu (OI) se bodo začela dela z obnovo vodovoda.

Na OI Ljubljana OI se bodo danes začela prva dela v okviru obnove vodovoda. Delati bodo začeli v strojnici v kletnih prostorih stavbe, so pojasnili na OI. Do 15. julija naj bi napeljali glavne cevi, nato se bodo dela nadaljevala po nadstropjih. Dela bodo trajala predvidoma eno leto.


Kovinar Kočevje, ki je bil izbran na razpisu za obnovo vodovoda, bo dela opravil za skoraj sedem milijonov evrov. Na ministrstvu za zdravje zagotavljajo, da projekta ne bodo doletele podražitve, in nasprotno celo napovedujejo pocenitev, je poročala TV Slovenija.

Pogodba je bila podpisana že novembra lani, a se dela – predvsem zaradi zaskrbljenosti OI, da se bo projekt v času izvedbe podražil – do danes niso začela. Vodstvo OI je zaradi teh skrbi tudi podalo prijavo suma korupcije na specializirano državno tožilstvo. Kasneje je ministrstvo k pogodbi s Kovinarjem dodalo člen, v katerem so zapisali, da bo svoj nadzor nad deli izvajal tudi OI.

Zagotovila, da aneksov ne bo

Svetovalec za investicije pri ministrstvu Alojz Unetič je za TV Slovenija povedal, da aneksov k pogodbi, ki bi gradnjo novega vodovoda podražili, ne bo. "Gradnja bo zagotovo cenejša zaradi občutno manjših posegov v gradbenih delih. Ocene se gibljejo od 10 do 15 odstotkov," je dejal Unetič.

Starega vodovoda, dolgega okrog 15 kilometrov, med obnovo ne bodo odstranili, temveč bodo ob njem zgradili novega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.