Slovenija
39 ogledov

Končno prevzeli vse ključe

Celovški dvori. Mestni sklad in MOL prevzela vsa stanovanja. Oddanih že 216.
Dolgovi za 344 stanovanj

JSS MOL in MOL dolgujeta Vegradu AM. Sklad in MOL dolgujeta Vegradu po vseh treh pogodbah slabega 1,62 milijona evrov za dele predzadnjih obrokov kupnine in v celoti (tri) zadnje obroke kupnine v vrednosti 1,66 milijona evrov. Vegrad AM dolguje JSS MOL in MOL. Vegrad AM JSS MOL in MOL do zdaj dolguje 1,46 milijona evrov stroškov za odpravo napak in neporavnano polovico pogodbene kazni po prvi in tretji pogodbi (okoli 1,3 milijona evrov) ter slabih 426 tisoč evrov pogodbene kazni po drugi pogodbi.

Prejšnji teden je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) prevzel še zadnjih 150 stanovanj v Celovških dvorih.

Od 426, ki so jih kupili JSS MOL, MOL in Stanovanjski sklad RS, so jih 216 že oddali neprofitnim najemnikom. Odpravo napak v stanovanjih je JSS MOL organiziral sam, v skupnih prostorih in na napravah pa jih odpravlja upravnik Unih.

O dolgovih še pogajanja
Kakšen bo poračun med JSS MOL, mestom in Vegradom AM, ki je prodajal stanovanja, direktorica JSS MOL Jožka Hegler še ni vedela povedati. JSS MOL in mestna občina prodajalcu namreč še dolgujeta neporavnane zadnje obroke kupnine in del predzadnjih, prodajalec pa kupcema del pogodbene kazni in povračilo stroškov za odpravo napak.

Vegrad AM bi nam moral v dogovorjenem roku predati za vselitev sposobna stanovanja. Ker smo morali sami usposobiti stanovanja in ker še ne vemo, kateri stroški se bodo še pojavili pri sanaciji, so naše medsebojne obveznosti stvar dokazovanja,” je poudarila Heglerjeva. Dodala je, da zato številke še niso dokončne in da bodo verjetno uveljavljali tudi odškodnino za manjvrednost stanovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.