Slovenija
24 ogledov

Končno začetek gradnje

pokopali%C5%A1%C4%8De Žurnal24 main
Pokopališče Borovnica. Razširili ga bodo – po 25 letih od prve odločitve.

Delavci Cestnega podjetja (CP) Kranj bodo predvidoma ta teden na borovniškem pokopališču začeli graditi poslovni objekt. Dela naj bi končali do 15. oktobra.

Andrej Ocepek, župan Borovnice, je povedal, da bodo poleg poslovilnega objekta z nadstrešnico zgradili servisni objekt, uredili strojno in električno napeljavo z opremo, deloma pa poskrbeli tudi za zunanjo ureditev. Vrednost pogodbenih del znaša 207.318 evrov (brez DDV). CP Kranj so izbrali prek javnega razpisa, na katerega so dobili deset ponudb.

Več prostora

Občina namerava pokopališče tudi sicer urediti in razširiti – skupna predračunska ocenjena vrednost gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del je 540.205 evrov, je dejal Ocepek.

Z razširitvijo pokopališča bodo pridobili 185 žarnih in 28 klasičnih grobov ter 150 žarnih niš v kolumbariju. Število pokopnih mest je približno, saj se lahko spremeni za pet odstotkov. Po Ocepkovih besedah je trenutno zasedenih 700 grobnih polj, 50 grobnih polj za žarne pokope pa je že pripravljenih.

Površina celotnega območja občinskega podrobnega prostorskega načrta za pokopališče obsega nekaj več kot 11.800 kvadratnih metrov, območje brez starega dela pokopališča in brez rezervatov, namenjenih poznejši širitvi, pa okoli pet tisoč kvadratnih metrov.

Že leta 1985
Širitev pokopališča je v občinskih planskih dokumentih določena že od samega začetka dolgoročnejših oblik načrtovanja rabe prostora – leta 1985.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.