Slovenija
36 ogledov

Konec agonije za delavce

“Sprašujem se, kakšen bo svet čez 30 let. Zdaj je bistveno drugačen kot pred 30 Žurnal24 main
Težko pričakovani stečaj Zvezde. Andrej Krašek iz Ljubljane bo stečajni upravitelj.

Okrožno sodišče v Kranju je včeraj objavilo začetek stečajnega postopka za Zvezdo Holding. Oklic so še posebno težko pričakovali agonije naveličani in za dohodke prikrajšani delavci.

Za delavce rešitev
Sindikalist Janez Podgorelec je bil zaradi objave stečaja zadovoljen. “Za nas je rešitev,” je dejal. Prej bodo namreč delavci prejeli odpovedi, prej se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje in dobili finančno nadomestilo.

Sicer pa se bo danes dopoldne sestal s stečajnim upraviteljem Andrejem Kraškom. “Najprej mu bom posredoval željo, da bi ljudje dobili vsaj nekaj denarja, ker so v izjemno težkem položaju in na robu preživetja,” je napovedal Podgorelec.

Poskušal bo pomagati
Krašek je bil s težkim položajem delavcev seznanjen. “Poskušal jim bom – v okviru pravnih možnosti – čim prej ustreči,” je dejal. Več o postopku stečaja zaradi pomanjkanja informacij včeraj ni želel komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.