Slovenija
40 ogledov

Konec gradbenih afer?

Breda Pečan je to, da je izolski župan sklical novinarsko konferenco le pol ure Žurnal24 main
Občinski odlok. Še dovoljuje gradnje na kmetijski zemlji.

Izola. “Župan predlaga le razpravo in nobenega sklepa o 'spornem' določilu odloka, ki omogoča gradnjo na kmetijskih površinah zunaj naselja. Da bo akt razveljavljen na četrtkovi izredni seji občinskega sveta, pa nisem ravno prepričana,” komentira Breda Pečan, njegova avtorica in nekdanja županja.

Občinska ureditev, ki naj bi bila po mnenju okoljskega ministrstva neskladna z zakonodajo in celo edinstvena v Sloveniji, je omogočila med drugim gradnjo razvpite “turistične” kmetije Bužekijan, za katero naj bi v ozadju dejansko stala Katarina Kresal in Miro Senica, kar pa oba vseskozi odločno zanikata.

Sporno soglasje

“V mojem času je bilo urejeno tako, da je posebna komisija natančno pregledala vse vloge za soglasje h gradnji, imeli smo poseben pravilnik in izdana so bila le štiri soglasja. Eno za Bužekijan, drugo terapevtski skupnosti Cetore ter dve za gospodarski poslopji. V Klokočovnikovem času pa je bilo vsaj eno soglasje dano mimo vseh meril,” poudarja Pečanova. Gre za izdajo soglasja, na podlagi katerega bi bilo lahko izdano še gradbeno dovoljenje za turistično kmetijo Malija le 200 metrov od Bužekijana. V ozadju projekta je med drugim soprog ljubljanske podžupanje Jadranke Dakić, ki si je tam omislil tudi šest turističnih apartmajev

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.