Slovenija
43 ogledov

Konec leta bi lahko zmanjkalo za plače

Dijaki Saša Despot
Javni sektor. Do petka del tretje četrtine.

Ministrstvo za šolstvo bo izobraževalnim zavodom nakazalo 10,7 milijona evrov za plačilo prvega obroka tretje četrtine plačnih nesorazmerij.

Ker dodatnega denarja ministrstvo za to ni dobilo, so ga morali vzeti iz sredstev za izvajanje tekočih dejavnosti, zato se lahko zgodi, da bo javnim izobraževalnim zavodom konec leta zmanjkalo denarja za plače.

Nemoteno izvajanje

Po navodilih ministrstva za finance bi vsi javni zavodi sicer morali denar zagotoviti sami. "Jasno nam je, da če nočemo ogroziti izvajanja dejavnosti, tistim javnim zavodom, ki s sredstvi ne razpolagajo, te obveznosti nismo mogli in niti želeli naložiti," pa je drugačno odločitev pojasnil Aljuš Pertinač, državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Odobrili polovico vlog

Vlog za dodatna sredstva je bilo sicer za 20,7 milijona evrov, na ministrstvu pa so jih odobrili za dobro polovico zneska. Preostalo bodo morali zavodi poiskati sami. Dodaten denar bo skupaj prejelo 410 zavodov, univerz, osnovnih, glasbenih in srednjih šol ter dijaških domov. Zaposleni v javnem sektorju bodo prvi obrok tretje četrtine plačnih nesorazmerij prejeli najpozneje do petka, večini pa so ga že izplačali.

Komentarjev 5
  • dragec 13:10 26.februar 2014.

    Ti bi se učil in bil učitelj, zdaj ga jebi,išči si delo v realnem sektorju.

  • dragec 13:08 26.februar 2014.

    Kako si neumen, žališ to JU, tvoj sin bi bil en navaden neotesanec, zabiti mulc, če bi ga ti vzgajal in izobraževal.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 11:03 26.februar 2014.

    Bodo šli pač v stečaj in na zavod, tako kot ostala podjetja.