Slovenija
20 ogledov

Konec maja ipadi tudi v Evropi

Apple in Google, ki postajata vse večja konkurenta, naj bi se kmalu dvobojevala Žurnal24 main
Ameriški računalniški proizvajalec Apple bo mednarodno prodajo svojih težko pričakovanih tabličnih računalnikov ipad začel 28. maja.

V Ameriki je Apple ipade začel prodajati 3. aprila, z 28. majem pa jih bo ponudil še v devetih drugih državah.

Uradnega začetka prodaje ipada v Sloveniji Apple ni objavil. Najbližji državi za slovenske kupce tako ostajata Italija in Nemčija, junija pa ga bodo prodajali tudi v Avstriji.

Prve države, kjer bo potrošnikom na voljo ipad, so Avstralija, Velika Britanija, Kanada, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Španija in Švica. Tamkajšnji potrošniki bodo sicer lahko že z 10. majem v Applovi spletni trgovini začeli oddajati prednaročila za ipade.

Julija naj bi bili ipadi nato na voljo še v Avstriji, Belgiji, Hongkongu, na Irskem, v Luksemburgu, Mehiki, na Nizozemskem, v Novi Zelandiji in Singapurju.

Kolikšna bo cena ipadov v navedenih državah, v Appleu zaenkrat še niso razkrili. V ZDA se sicer njihova cena, odvisno od modela, giba od 499 do 829 dolarjev (od 392 do 688 evrov). Apple ob tem navaja, da je v ZDA prodal že več kot milijon ipadov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.