Slovenija
24 ogledov

Konec potrjevanja po Sloveniji

Od prvega marca bomo ne glede na ponudnika za dodatno zavarovanje plačevali več. Žurnal24 main
Z današnjim dnem se je začelo ukinjanje tako imenovanih zdravkomatov še v Ljubljani in Mariboru. Po 23. aprilu bo potrebno le še potrjevanje v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Tako kot drugod po Sloveniji zdaj tudi Ljubljančani in Mariborčani za obisk zdravnika ne bodo več najprej obiskali samopostrežnega terminala in šele nato zdravnika.

Zdravstvene ustanove na tem območju so se z današnjim dnem začele vključevati v tako imenovani on-line sistem, prek katerega neposredno pridobivajo podatke o zdravstvenem zavarovanju pacientov iz informacijskih sistemov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in treh prostovoljnih zdravstvenih zavarovalnic. Vse bodo vključene do 23. aprila.

Težav ni bilo
Glede na izkušnje drugih zdravstvenih ustanov po Sloveniji, ki so se že februarja vključile v on-line sistem, večjih težav ni bilo.

Izjema UKC Ljubljana
Edina izjema bo ostal Univerzitetni klinični center Ljubljana. Ta se bo v on-line sistem vključil do julija letos. Pred obiskom v UKC bodo morali zato pacienti še nekaj mesecev potrjevati kartice na samopostrežnih terminalih. Ti bodo še naprej do julija nameščeni v vseh objektih UKC, prav tako v UKC Maribor, in v zdravstvenih domovih večjih krajev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.