Slovenija
8015 ogledov

Konec praznikov, zastoj na istem odseku kot včeraj

Zaprta avtocesta, zastoj na avtocesti, Brezovica bralka
V torek popoldne se je promet na slovenskih cestah zelo zgostil.

Prvomajski prazniki in šolske počitnice se končujejo in promet na cestah po državi se je pričakovano povečal. Ker so številni izkoristili nekaj prostih dni za oddih ob obali, je do zastojev že dopoldne prihajalo na posameznih odsekih na cestah Lucija - Izola in Šmarje - Koper. Še bolj obremenjeni so bili ti odseki v popoldanskem času.

Popoldne so bili na primorski avtocesti, tako kot v ponedeljek, občasni zastoji od Unca proti Ljubljani, potovalni čas se je podaljšal za okrog deset minut.

Danes do 22. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Na Darsu so zaradi vračanja domačih in tujih turistov danes pričakovali povečan promet iz smeri Hrvaške proti Avstriji, predvsem na cestah od mejnih prehodov Dragonja in Sečovlje proti Kopru ter na primorski avtocesti proti Ljubljani, še posebej pred razcepom Kozarje.

Zaradi ukinitve mejnega nadzora na meji s Hrvaško tokrat pred mejnimi prehodi z južno sosedo niso pričakovali zastojev. Promet je bil zgoščen na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji in nekoliko manj na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Množičnemu vračanju turistov se je pridružilo še deževno vreme, ki dodatno ovira promet. Po napovedih Agencije RS za okolje bo po večini države dež ponehal do sredine noči.

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:36 02.maj 2023.

    Na razcepu Kozarje pa res ne rabiš nobenega praznika ali pa turistične sezone za prometne zamaške, ker ti so domala da ne stalnica prometnih konjic med ponedeljkom in petkom skozi celo leto.

  • Avatar olor
    olor 17:27 02.maj 2023.

    Ne vem zakaj stojiš ni nobene nesreče, ampak enostavno stojiš . Včeraj se vozil po AC emo uro več kot običajno. Tu bi morala policija kaj narediti.