Slovenija
20 ogledov

Konec s subvencijami

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Subvencije za samozaposlitev so pošle. Povpraševanje je vsako leto večje, pravijo na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ).

ZRSZ je začasno ustavil napotitev brezposelnih oseb v priprave na samozaposlovanje.

Sredstva, ki so bila predvidena za letos, so že v celoti angažirana oziroma rezervirana in bo za nadaljnje izvajanje ukrepa samozaposlovanja treba zagotoviti dodatna sredstva.

Bodo bili pa vsi, ki so že preverili svojo poslovno idejo, vključeni v delavnico za samozaposlitev ter se bodo najkasneje v 3 mesecih po obisku delavnice tudi samozaposlili, prejeli predvideno subvencijo za samozaposlitev v višini 4.500 evrov. Takih oseb je predvidoma 1.400.

Vse več zanimanja

Zanimanje za vključitev v ukrep samozaposlovanja je iz leta v leto višje. V letu 2011 je bilo namenjenih nekaj več kot 17 milijonov evrov, lani pa več kot 20 milijonov evrov.

V letu 2010 je bilo dodeljenih 5.148 subvencij za samozaposlitev, v prvih treh mesecih letos pa je bilo v ta ukrep na novo vključenih 3.528 oseb. Od tega je bilo letos izplačanih že 1.146 subvencij za samozaposlitev, trenutno je v postopkih izplačila še 982 subvencij za samozaposlitev, 1.400 oseb pa je v postopku samozaposlitve.

O vseh nadaljnjih informacijah bomo zainteresirano javnost obveščali sproti po spletu in prek medijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.