Slovenija
13619 ogledov

Prihaja velik vremenski obrat

Nevihtni oblaki
Niti vreme nam ne bo naklonjeno, napovedujejo vremenoslovci.

Vremenska napoved | Avtor: Arso Arso
Danes je bilo 22 stopinj Celzija, jutri jih bo 17, v nedeljo 5, kaže napoved agencije za okolje. za Že jutri bo postopno več oblačnosti, predvsem proti večeru se bodo pojavljale krajevne padavine, napovedujejo pri Arsu.

Bliža se hladna fronta

"Od severa se proti jugu, proti Alpam in Balkanu počasi približuje hladna fronta. Ta se trenutno nahaja med državami Beneluksa in Ukrajino," pojasnjujejo na portalu Neurje.si, kjer dodajajo, da se poleg tega proti Skandinaviji iz smeri britanskega otočja in severnega Atlantika krepi obsežno območje visokega zračnega pritiska.

"Po njenem vzhodnem robu bo proti Italiji, Balkanu in Alpam v prihodnjih dneh 'pljusknil' mrzel arktični zrak. Nad območjem Alp in severnim Sredozemljem se bo odcepilo jedro hladnega zraka. Nad Sredozemljem in Balkanom bo nastalo območje nizkega zračnega tlaka s cikloni. Nad našimi kraji bodo v nedeljo zapihali okrepljeni vetrovi severovzhodne smeri, ki bodo vztrajali tudi večji del prihodnjega tedna", še trdijo. 

Jutri se bo meja sneženja spustila do nižin

V zahodnih krajih lahko tako zjutraj pričakujete kakšno ploho, ki se bodo proti večeru začele pojavljati po vsej Sloveniji. "Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne pa od 13 do 19 °C," dodajajo pri Arsu.

V noči na nedeljo se bo vreme še poslabšalo, meja sneženja pa se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. A čez dan bodo padavine ponehale, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Pri Arsu pravijo, da bo občutno hladneje.

Naslednji konec tedna spet lepši

Kako bo čez teden? "Od ponedeljka do srede bomo na jugozahodnem robu obsežnega anticiklona. K nam bo od severa dotekal precej hladen zrak. V drugi polovici tedna bodo naši kraji prišli pod vpliv ciklonskega območja, ki se bo zadrževalo nad osrednjim Sredozemljem in južnim Balkanom," pravi prognoza. Nato pa bo postopoma topleje in večinoma suho, tudi veter bo slabel.

Mrzlo jutro Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno bo vreme do konca marca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 19:59 20.marec 2020.

    dež pa pada v obliki kapljic, se pravi je možna kapljična okužba, ne vem , mogoče ...