Slovenija
39 ogledov

Konec sreče za Srečno linijo

Prijavitelje so razjezile predvsem nelogične rešitve nagradnih vprašanj in zarač Žurnal24 main
Urad za nadzor prirejanja iger na srečo je prepovedal prirejanje igre na srečo Srečna linija oziroma Fantastični klic.

Tuji prireditelj je igro prirejal na Kanalu A in jo je 2. decembra že opustil. Na urad se je letos in lani zaradi te igre pritožilo več občanov.

V Srečni liniji oziroma Fantastičnem klicu so gledalci sodelovali tako, da so poklicali na premijsko telefonsko številko in odgovarjali na zastavljeno vprašanje voditeljice oddaje. Za pravilni odgovor je bila seveda obljubljena  nagrada.

Klic zaračunan tudi, če ni bilo povezave

Gledalci so se na urad pritožili, ker so menili, da oddaja poteka nepošteno. V nekaterih primerih namreč voditeljica ob koncu oddaje ni razkrila pravilnega odgovora ali pa je bil popolnoma nelogičen oziroma so velikokrat klicali na premijsko telefonsko številko, vendar niso dobili povezave s televizijskim studiem, klic pa jim je bil kljub temu zaračunan.

Prireditelji prekinjajo pogodbe
Zaradi te igre urad vodi tudi postopke zoper domače pravne osebe, ki so za tujega prireditelja navedene igre opravljale storitve in tako kršile 6. člen Zakona o igrah na srečo.

Dva ponudnika telekomunikacijskih storitev sta se na opozorilo urada odzvala in s prirediteljem prekinila pogodbeno razmerje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.