Slovenija
37 ogledov

Konec tedna bo vse jasno

Nekdanji direktor RRA Robert Ostrelič je bil zadovoljen s svojimi sodelavci. (Fo Žurnal24 main
Revizija. Nadzorniki pregledali lansko poslovanje razvojne agencije.

Prejšnji direktor. Občinski svetniki so na zadnji seji kljub negativnemu mnenju odbora za finance nekdanjemu direktorju RRA Robertu Ostreliču za dve leti nazaj odobrili delovno uspešnost v višini 2.800 evrov bruto.

 

Do konca tedna bodo pooblaščeni revizorji opravili pregled lanskega poslovanja Regionalne razvojne agencije (RRA) Posavje,” nam je povedal novi direktor Martin Bratanič. Za ta korak se je odločil kljub nasprotovanju upravnega odbora.

Dober gospodar
Ravnal sem v skladu z zakonom, saj sem v lanskem poročilu zasledil določene zamike, neskladja in nesorazmerja,” je bil skrivnosten Bratanič, ki ni hotel govoriti o podrobnostih. Kot je razložil, tudi konkretnih podatkov iz revizijskega poročila ne pozna. “Tudi ko bo revizija končana, bo imela oznako zaupno, dokler je ne predebatira upravni odbor,” je napovedal Bratanič.
Ne morem glasovati za izplačilo nagrade, saj Ostrelič kljub pozivom svetnikom ni predložil poročila o delu.

 

Ali je anonimno pismo, ki se je pojavilo pred dnevi in ki udriha po njem, posledica naročene revizije, ne ugiba. Glede na to, da je sklep o pregledu poslovanja podpisal 10. maja, anonimka pa je prišla 12., bi lahko sklepali, da je temu tako. Sicer pa je Bratanič zadržan in ni želel komentirati našega namiga, češ da naj bi agencija pod roko posojala denar določenim posameznikom. “To so stvari, ki jih bo pokazal pregled,” je sklenil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.