Slovenija
10 ogledov

Konec tedna deževen in čemeren

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Prihajajoči konec tedna bo deževen in čemeren. Podoben vremenski obraz se bo ohranil vse do torka, ko bo naše kraje objel hladnejši zrak. Temperature bodo padle pod ničlo. Konec tedna možen sneg.
Sonca bo ta vikend bolj malo. Nekajkrat bo obsijalo le predele Primorske, Prekmurja in Štajerske.
Brane Gregorčič

Danes bo v severovzhodni Sloveniji večinoma sončno, del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, deloma plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija, nam pojasni Brane Gregorčič, dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso).

Ponoči se bo pooblačilo tudi na severovzhodu in jutri zjutraj ter dopoldne se bodo manjše padavine pojavljale tudi ponekod v vzhodni Sloveniji. Čez dan bodo padavine na vzhodu ponehale, občasno se bodo pojavljale le v zahodnih krajih. Drugod se bo oblačnost trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, najvišje dnevne od 7 do 14 stopinj Celzija.

Več o vremenu si preberite na VREME.NET.

Čaka nas deževen konec tedna
V soboto bo pretežno oblačno, ponekod na zahodu bodo manjše padavine. Le v vzhodni Sloveniji bo sprva še delno jasno. V nedeljo bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo, ki se bo obdržal tudi večji del ponedeljka. Meja sneženja bo vztrajala na višini med 1000 in 1300 metri.

Od sredine prihodnjega tedna naprej se začne dotok hladnejšega zraka in v primeru padavin ob koncu tedna lahko pričakujemo tudi sneg.
Brane Gregorčič

Hladneje, možen tudi sneg
"V torek dopoldne bodo padavine ponehale. Od srede naprej bo začel nad naše kraje s SV pritekati hladnejši zrak, kar bo povzročilo dokaj nizke temperature," je pojasnil Gregorčič in dodal, da bodo od sredine naslednjega tedna temperature marsikje padle pod ničlo, dnevne temperature pa ne bodo presegale pet stopinj Celzija.

"Za zdaj kaže, da bo ohladitev brez padavin. Če v naši bližini nastane ciklon, pa bi se lahko pojavile tudi snežne padavine,"
je dejal dežurni prognostik.

Na koncu lahko še omenimo, da se bo v četrtek vremenska obremenitev postopno krepila, z vremenom povezane težave bodo pogostejše v drugi polovici dneva. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočena je večja previdnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.