Slovenija
18 ogledov

Konec tedna jasen s plohami

po večerni plohi, mavrica
1/4
Bralka
Tudi danes so bile ponekod krajevne nevihte z lokalnimi nalivi. Hudo neurje včeraj prizadelo sosednjo Hrvaško, ena ženska huje poškodovana.

Tudi danes nas je spremljalo nestalno vreme s popoldanskimi krajevnimi plohami.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo jutri dopoldne povečini sončno, čez dan spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju 13,  dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 24 stopinj C.

Neurja pa so vso državo zajela že včeraj, ponekod je veter lomil drevesa in odnašal strešnike. Več o nastali škodi lahko preberete na tej povezavi.

Ni čutila telesa

Neurje se je včeraj razbesnelo tudi nad sosednjo Hrvaško. Tudi tam je močan veter odnašal strehe in druge predmete. Zaradi vetra jo je skupila 38-letna Zagrebčanka.

Razkrita streha v Mihaljevcih | Avtor: Duško Mirković/PIXSELL Duško Mirković/PIXSELL


Stala je na avtobusni postaji, ko je močno zapihal veter in s terase bližnjega lokala odnesel senčnike z betonskim podstavkom.

"Težak senčnik jo je zadel v hrbet. Zaradi silnega udarca je padla in z glavo udarila ob beton. Zaradi udarca in šoka ni čutila telesa," je za spletni portal 24sata dejal njihov bralec. Kako hudo je ženska poškodovana, v bolnišnici niso razkrili.

Uničena koruza | Avtor: Vjeran Zgane-Rogulja/PIXSELL Vjeran Zgane-Rogulja/PIXSELL


Veter in nevihta sta ogromno gmotno škodo povzročila tudi na poljih koruze in krompirja v bližini Orehovice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.