Slovenija
15 ogledov

Konec tedna: malo mešano

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Po pretežno deževni prvi polovici tedna sledi jasnejša druga polovica. Konec tedna pa vsega po malem: od sonca do dežja.

Petek bo na Primorskem pretežno sončen, žarkov ne bo manjkalo niti v notranjosti države. Oblaki jih znajo prekriti le na Štajerskem in v Pomurju, kjer bo zvečer začelo tudi deževati.

Zjutraj bo dokaj sveže, živo srebro se bo gibalo od 9 do 14 stopinj, čez dan se bo ogrelo na 17 do 21 stopinj. Na Primorskem bo še vedno poletno toplo, in sicer do 25 stopinj.

V gorah hladno
V slovenskih gorah bo začetek vikenda spremenljivo oblačno in občasno megleno. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Temperature na 1500 metrov bodo okoli 10 stopinj, na 2500 metrov pa le okoli 3 stopinje Celzija.

"Sonce bo ob morju vztrajalo tudi v soboto; toplo bo, do 25 stopinj, pri tem pa bo pihala burja,“ nam je povedal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Janez Markošek. V notranjosti države se bo v soboto pooblačilo, na vzhodu bo tudi deževalo. V nedeljo bo na tem delu malce bolje, in sicer delno jasno z zmerno oblačnostjo.

"Prihodnji teden bo suho tam do srede, četrtka, tudi temperature se bodo počasi dvigale. Dnevne bodo nad 20, od 22 do 23 stopinj,“ napoveduje Markošek in dodaja, da so sicer jutranje temperature odvisne od vremena ponoči – ali je jasno ali oblačno – vendar večinoma se bodo prihodnji teden gibale okrog 10 stopinj.

 

Morje do 23 stopinj
Številni prisegajo, da je september najprimernejši mesec za počitnikovanje na morju. Jutri bo sicer v hrvaškem primorju deževno, zato pa bo sobota že lepša, pretežno jasno bo, temperature pa okrog 23 stopinj. Nedelja bo pri sosedih povsem poletna, sončno bo in toplo do 26 stopinj. Podobno naj bi bilo tudi na začetku prihodnjega tedna. Tudi morje je še vedno prijetno za kopanje, temperature se gibajo od 20 do 22 stopinj, prihodnji teden naj bi se spet ogrelo do 23.

O posebnostih v hrvaškem prometu danes ne poročajo, za prihodnje dni pa pričakujejo nekaj gneče v petek in nedeljo popoldne, saj se turistična sezona z začetkom šolskega leta še ni končala.

Podrobneje v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.