Slovenija
34 ogledov

Konec tedna največ padavin na zahodu

Aprilsko vreme povzroča občutljivim ljudem nemalo preglavic. Predhodno se pripra Žurnal24 main
Največ sonca lahko konec tedna pričakujemo na vzhodu države, kjer bo delno jasno in suho. V zahodni Sloveniji se bodo pojavljale padavine.

"V petek in soboto bo največ oblačnosti na zahodu. Padavine bodo predvsem v hribovitem svetu Notranjske in Primorske, manj jih v osrednjih krajih, še manj pa na vzhodu," nam je povedal dežurni meteorolog Benedikt Strajnar z Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo že več oblačnosti po vsej državi, kar bo prineslo tudi padavine v drugih delih Slovenije. Spremenljivo vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek in torek. "Nadaljeval se bo trend: znova več padavin na zahodu, v hribovitem svetu, proti vzhodu pa manj. V sredo bo spet nekaj več dežja."

Ogrelo se bo do 17 stopinj

Temperature bodo pod 20 stopinj. "Čez dan bo od 10 do 15 stopinj. Na vzhodu, kjer bo več sonca in manj vetra, se lahko segreje tudi do 17 stopinj, več pa za zdaj ne gre pričakovati."

Za praznike lepo

Od četrtka se nam obeta lepše vreme. "Po sredini tedna se bo vreme popravilo. Konec tedna in prazniki bodo suhi in sončni. Temperature se lahko dvignejo do 20 stopinj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.