Slovenija
75 ogledov

Konec tedna poostren nadzor na cesti

Maribor PU Maribor
Od petka poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil. Na delu bodo policisti motoristi in policisti v civilnih avtomobilih s sistemom provida.

Za namenom "zagotavljanje večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil" bodo policisti od 12. do 15. avgusta na območju celotne  Slovenije izvajali poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil.

"V tem času bomo ob rednem delu  izvajali  intenzivnejši  nadzor  nad  kršitvami  voznikov  enoslednih motornih   vozil   na  cestnih  odsekih,  kjer  je  problematika  te  vrste udeležencev  cestnega  prometa  največja (regionalne ceste, glavne ceste in ceste v naseljih)," je pojasnil predstavnik policijske uprave Maribor Miran Šadl in dodal, da bodo na območju celotne policijske uprave obsežnejši poostren nadzor izvedli, 14. 8. 2016, med 14.00 in 21.00 uro.

Pri delu bodo policisti uporabljali tudi službena motorna kolesa ter civilna vozila z video nadzornim sistemom PROVIDA.

Zaradi lepega vremena je motoristov več v cestnem prometu kot leto prej, posledično pa policisti ugotavljajo, da se je poslabšalo stanje prometne varnosti udeležencev. Na območju Maribora se je med motoristi zgodilo za dva odstotka nesreč več kot lani - letos skupno 57 nesreč -, tri motoristi pa so v nesrečah umrli.  

Komentarjev 12
  • Žurnalček 21:39 13.avgust 2016.

    Pejte v Šalovce , pejte v na kmete, pejte na vaške poti in tam naredite in delajte red , ne pa JEBAT v Lj , pr kopališču Kodeljevo , ko po klancu navzdol avto sam pospeši ! Kurbe , tam ...prikaži večm sploh merit ne bi smel !

  • smejka 22:22 12.avgust 2016.

    Naj pogledajo vse udeležence,ne zgolj motoriste.Avtobusarji niso izjeme....telefoni pa to!

  • nergač 19:11 12.avgust 2016.

    vsi ste vi indoktrinirani s permanentno slovensko agitacijo AVP. Velov & co. Sami prometni geniji.