Slovenija
71 ogledov

Konec tedna popoln za sprehod po dežju

vreme dež dežnik Shutterstock
V prihodnjih dneh se vreme ne bo bistveno spremenilo. Čez konec tedna bomo lahko uživali ob zvoku dežnih kapljic, a ker bo za ta letni čas še razmeroma toplo, se lahko vseeno odpravimo na kakšen sprehod.

"Za konec tedna nas čaka spremeljivo vreme, še bo oblačno in lahko pričakujemo padavine. Kot kaže, se bo izboljšalo šele v ponedeljek, ko bo postalo tudi precej vetrovno," je za nas vremensko sliko pokomentiral dežurni vremenoslovec na agenciji za okolje Andrej Pečenko. "Sobota in nedelja bosta bolj ali manj deževni, le da bodo v nedeljo padavine počasi pojenjale," je še pojasnil in dodal, da je treba na sprehod iti tudi v dežju.

Temperature bodo namreč še vedno precej prijazne za ta letni čas, kar moramo izkoristiti, saj se bo v prihodnjem tednu začelo občutno hladiti. "Do nedelje je lahko še razmeroma toplo, v ponedeljek, torek in sredo pa bodo dnevne temperature do 5 stopinj Celzija. Ampak to za ta letni čas ni nič kaj nenavadno, po navadi je bilo konec novembra že pošteno mrzlo." Pravo zimo pa bomo občutili po sredi, še pravi Pečenko. "Ti dnevi bodo med hladnejši to sezono, temperature lahko padejo tudi pod ničlo."

Snega še ne bo

Snežna meja se bo jutri lahko spustila do 500 ali 600 metrov nadmorske višine, v soboto se bo morda malo dvignila, v nedeljo pa spet spustila, razlaga sogovornik, a dodaja, da snežakov po nižinah še ne bomo mogli delati. "Po sneg bo treba kam višje."

Bele odeje ni za pričakovati še nekaj časa. "Počakati bomo morali na december ali celo januar, za zdaj ne kaže, da se bodo zgodile večje spremembe. V drugi polovici prihodnjega tedna lahko malo naletava sneg, a ne toliko, da bi se naredila snežna odeja," je sklenil in dodal, da se torej lahko še nekaj časa vozimo s kolesi.

Vremensko napoved lahko vsako minuto spremljate na prenovljenem portalu Vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.