Slovenija
25 ogledov

Konec tedna povečan promet

Žurnal24 main
Že danes popoldne, predvsem pa v soboto dopoldne nas na slovenskih cestah čaka povečan promet. Medtem ko so se prejšnji teden proti morju odpravili Italijani, se bodo zdaj Bavarci.

Prebivalci nemške pokrajine Bavarska namreč te dni začenjajo zaslužene dopuste. To pa se bo poznalo tudi na naših cestah, saj se jih bo večina odpravila proti slovenskim in hrvaškim turističnim krajem.

Kot so za zurnal24.si povedali na Prometno-informacijskem centru, lahko nekoliko povečan promet pričakujemo že danes popoldne, zaradi napovedanega lepega vremena konec tedna pa bodo ceste polne pločevine predvsem v soboto čez dan.

AC Ljubljana–Koper, priključek Brezovica (kamera: PIC)

Do krajših zastojev tako lahko najprej pride na odseku gorenjske avtoceste med Brezjami in Podtaborom, kjer manjka dvokilometrski odsek avtoceste.

Vas zanima, kakšno bo vreme čez vikend? Kliknite na naš portal www.vreme.net.

Najgostejši promet pa bo tradicionalno na primorski avtocesti, obalni cesti med Koprom in Izolo ter na mejnih prehodih s Hrvaško: Dragonja, Sečovlje, Obrežje, Gruškovje.

Do daljših zastojev sicer na slovenskih avtocestah kljub temu ne bi smelo priti, razen če se bo zgodila kakšna prometna nesreča, kot na primer prejšnji teden, ko je povzročila večkilometrske kolone.

Hrvaška: Zastoji v Istri
Gostemu prometu z zastoji se ne bodo mogli izogniti niti na Hrvaškem.

Najbolj obremenjene bodo predvsem ceste na istrskem ipsilonu in na avtocesti med Zagrebom in Splitom, kjer lahko na cestninskih postajah pričakujete daljše čakalne dobe.

Po napovedih prometnih strokovnjakov bi lahko do večjih kolon prišlo v nedeljo, ko se bodo nekateri turisti začeli vračati domov.

Posebej obremenjeni bi lahko bili mejni prehodi Sečovlje in Dragonja ter ceste na Hrvaškem, ki vodijo do omenjenih prehodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.