Slovenija
23 ogledov

Konec tedna za volan vsaj 39 pijanih voznikov

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Minuli konec tedna je na cestah zaradi martinovanja potekal poostren nadzor psihofizičnega stanja voznikov. Testa alkoholiziranosti ni prestalo vsaj 39 voznikov.

Policisti PU Koper so v soboto ponoči in nedeljo zgodaj zjutraj alkotest odredili 149 voznikom osebnih vozil. Pozitiven rezultat je bil zaznan pri sedmih voznikih, in sicer je bila vrednost pri dveh do 1,1 promila, pri petih pa je bila večja. Vsi vozniki so bili izločeni iz prometa. Na območju Ljubljane je moralo alkotest opraviti 1.043 voznikov, od katerih jih je 20 prekoračilo zakonsko dovoljeno mejo 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V Celju so opravili 1.224 preizkusov alkoholiziranosti, pri čemer je omenjeno stopnjo preseglo deset voznikov.

Gorenjski policisti so odredili 193 preizkusov alkoholiziranosti, pri čemer sta dva presegla mejo 0,52 mg/l. Pri prvem je šlo za 55-letnega voznika, ki so ga morali pridržati, v drugem primeru pa so imeli opravka s 44-letno voznico, ki je povzročila prometno nesrečo z materialno škodo s tem, da se je zaletela v betonsko ograjo. Leon Keder iz PU Kranj nam je še sporočil, da velika večina voznikov na Gorenjskem ni vozila pod vplivom alkohola, kar je zelo spodbudno.

Za zdaj še čakamo poročilo PU Maribor, PU Murska Sobota, PU Novo mesto in PU Nova Gorica o tem, koliko voznikov je prekoračilo zgornjo dovoljeno mejo alkoholiziranosti.

Dve smrtni žrtvi

Na območju Kopra so med martinovim koncem tedna policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola. V obeh primerih je bil rezultat alkotesta več kot dva promila. V Ljubljani pa so bili obveščeni o 62 prometnih nesrečah, od katerih se jih je 42 končalo z materialno škodo, v 15 nesrečah so udeleženci utrpeli lažje, v štirih nesrečah pa hude telesne poškodbe. V eni nesreči je udeleženec na kraju nesreče umrl. Na Gorenjskem so policisti obravnavali 16 prometnih nesreč, v katerih so se štiri osebe lažje poškodovale, ena oseba pa je umrla. 46-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča in trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.