Slovenija
7 ogledov

Konec tresenja v rešilcih

Gradbena dela na dober kilometer dolgem odseku regionalne ceste Kraje–Hrušica in Žurnal24 main
Obnova. Regionalna cesta Hrušica–Mojstrana bo od ponedeljka zaprta.

V ponedeljek so začeli obnavljati regionalno cesto Hrušica–Mojstrana, ki je bila v zelo slabem stanju in zaradi dotrajanega vozišča nevarna. Delavci Cestnega podjetja Kranj bodo v križišču regionalne ceste Kraje–Hrušica v dolžini 640 metrov in regionalne ceste Hrušica–Javornik v dolžini 585 metrov odstranili asfalt, uredili podlago in odvodnjavanje ter cesto na novo asfaltirali. Kot so povedali na Direkciji RS za ceste (DRSC), ki je investitor obnove, bodo dela stala dobrih 650 tisoč evrov, končana pa bodo predvidoma v drugi polovici junija.

Tavčarjeva ulica
Do septembra. Občina Jesenice bo še letos nadaljevala obnovo Tavčarjeve ulice, in sicer do uvoza v osnovno šolo, dela pa bodo končana do 1. septembra. Zaradi večje varnosti in bodoče garažne hiše so uredili tudi del magistralne ceste in dostop do jeseniške bolnišnice.

Zaradi obnovitvenih del bo promet na teh odsekih oviran 21 dni, od ponedeljka bo na cesti Hrušica–Mojstrana popolna zapora, ki bo trajala predvidoma en teden, promet pa bo preusmerjen na avtocesto. V nadaljevanju bo izvedena delna zapora z ročnim usmerjanjem 
 prometa.

Sledijo še tri krožišča
“Za ureditev krožišča pri priključku avtoceste Hrušica je bil letos v državnem proračunu odprt investicijski projekt obnove ceste Hrušica–Javornik, v nadaljevanju bo treba izdelati projektno in investicijsko dokumentacijo ter pridobiti zemljišča, gradnja pa bo potekala predvidoma med letoma 2012 in 2014,” so še pojasnili na DRSC. Dotrajano in neravno vozišče so še posebej občutili pacienti med prevozi z reševalnimi vozili. “Pritožbe reševalcev so bile pogoste, saj je bila cesta povsem uničena in nevarna, zato sem vesel, da je bil spomladanski sestanek s predstavniki DRSC uspešen in so se dela začela še letos,” je za Žurnal pred dnevi dejal jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in dodal, da so se z direkcijo dogovorili še za gradnjo treh krožišč: na Hrušici, Koroški Beli pri bencinskem servisu in na izvozu z avtoceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.