Slovenija
39 ogledov

Konec zgodbe za Konstruktor VGR

Konstruktor Nino Verdnik
Stečaj. Upravitelj Matjaž Polenčič je razdelil odpovedi. Čez 15 dni na zavod za zaposlovanje.

“Še zdaj težko verjamem, da je po več kot 30 letih dela pri Konstruktorju vsega konec. Glede na to, da nismo dobili plač že pol leta, je to vseeno olajšanje, da bomo vsaj nekaj dobili na zavodu za zaposlovanje,” je včeraj dejal eden izmed delavcev Konstruktorja VGR.

Stečajni upravitelj Matjaž Polenčič je namreč držal obljubo in že po štirih dneh stečaja 207 delavcem vročil odpovedi pogodb o zaposlitvi. Delavci se bodo lahko na zavod za zaposlovanje prijavili po preteku 15-dnevnega roka.

Pomagali jim bodo

Na mariborskem zavodu za zaposlovanje bodo delavce sprejeli 1. decembra, pri oddaji vlog na jamstveni in preživninski sklad ter prijavi v stečajno maso pa jim bo pomagal stečajni upravitelj s svojo ekipo.

Že zapirajo gradbišča

“Gre za šest plač in prispevke. Izplačila so odvisna od tega, kako nam bo uspelo oblikovati stečajno maso,” je pojasnil Polenčič, aktivnosti za zapiranje gradbišč, ki so še
ostala, pa po njegovih besedah že tečejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.