Slovenija
15834 ogledov

Konec zime ali bo še udarila? To pravijo vremenoslovci!

Zima Profimedia
Takšno vreme nas čaka do konca februarja.

Vremenoslovci za ponoči napovedujejo, da se bo postopno pooblačilo tudi v vzhodni Sloveniji, jugozahodnik se bo umiril. "Ponekod na zahodu bodo občasno možne rahle padavine," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno oblačno. "Na severovzhodu bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo deževalo," napovedujejo pri Arsu. "Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 14 stopinj Celzija."

"V splošnem je zima za nas končana"

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved, pišejo, da vreme ta teden ne bo tako stanovitno kot je bilo v prejšnjem. "Večinoma bomo v polju enakomernega zračnega pritiska, še vedno pa lahko pozabimo na kakšne obilne padavine," pravijo pri Ciklon.si. "Fronte bodo večinoma oslabljene in nas bodo prehajale ob severozahodnih višinskih vetrovih. Polarni vrtinec je še vedno izjemno močan in zaenkrat še ni znakov kakšnega popuščanja. Ko bo popustil, bo skoraj zagotovo prišlo do še kakšnega arktičnega napada, vendar v splošnem je zima za nas končana."

V sredo bo sprva zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. "Popoldne in v prvem delu noči na četrtek bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe," pišejo pri Arsu. "V četrtek bo pretežno jasno. Zjutraj bo temperatura večinoma malo pod ničlo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad severno polovico Evrope je obsežno in globoko območje nizkega zračnega tlaka. "Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami," pravijo pri Arsu. "Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in vlažen zrak."

Od 21. do 26. februarja

Nad južno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna začelo slabeti in predvidoma naslednjo sredo bo naše kraje prešla vremenska motnja. Do takrat bodo vremenske fronte vplivale predvsem na vreme v krajih.

"Od petka do torka bo suho in postopno nekoliko toplejše vreme, v sredo pa bodo postale padavine verjetnejše," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo okoli ledišča, najvišje dnevne pa malo nad 10 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Preprostež 21:01 17.februar 2020.

    Dajte odjebite s temi svojimi clickbaitovskimi naslovi. Še malo pa bom prisiljen iskati novice kje drugje.

  • Avatar drecos
    drecos 19:01 17.februar 2020.

    zima bo decembra, pregovori ne veljajo vec

  • miho 18:23 17.februar 2020.

    Sveta Matija led razbija, če ga pa ni, ga pa naredi. Torej zima še bo.