Slovenija
52 ogledov

Kongres bo 19. oktobra

Svet Pozitivne slovenije pozitivna slovenija Saša Despot
Bratuškova in Janković še nista razkrila, ali bosta kandidirala.

Izvršni odbor PS je na današnji seji sklenil, da bo kongres stranke, na katerem naj bi dobili novega predsednika ali predsednico, 19. oktobra v Ljubljani. Kandidacijski postopki se začnejo v četrtek. Premierka Alenka Bratušek, ki od začetka leta začasno vodi stranko, danes medijem še ni razkrila, ali bo kandidirala za predsednico PS.

Evidentiranje kandidatov za predsednika PS, ki se bo začelo v četrtek, bo trajalo nekaj tednov. Na vprašanje, ali je že sprejela odločitev glede kandidature za predsednico stranke, je Bratuškova odgovorila, da lahko na kongresu kandidirajo vsi člani in članice PS in enako velja tudi zanjo.

Sklic kongresa izhaja iz sklepa zadnjega kongresa PS januarja letos, ko se je stranka zavezala, da bo naslednji volilni kongres sklican do konca letošnjega leta. Prvi predsednik stranke Zoran Janković je namreč takrat po očitkih protikorupcijske komisije zamrznil svoj status predsednika, svet stranke pa je za začasno vodenje PS pooblastil Bratuškovo. Janković se je nato marca, z izvolitvijo aktualne vlade, z vrha stranke tudi dokončno umaknil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.