Slovenija
41 ogledov

Konkurenca je že izenačila ponudbo Me2

Telefon EPA
Zaradi novega mobilnega operaterja na trgu že nov paket z 10 gigabajti prenosa podatkov.

"Pridobivanje naročnikov poteka po načrtih skladno s ciljem, da v roku enega leta pridobimo 10.000 naročnikov," nam je po enem mesecu na trgu povedal Matej Meža, direktor podjetja Mega M, ki je na trg pripeljalo mobilnega operaterja Me2.

Operater Me2 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Telekom je medtem že "izenačil" njihov paradni paket Kul plus, ki ponuja 10 gigabajtov prenosa podatkov. Sicer samo za med 11. in 31. letom mlade so ponudili nov paket Dogaja. Ta za 16,95 evra na mesec ponuja 10 gigabajtov prenosa podatkov, pogovori in sporočila pa se plačujejo po porabi a ne več kot štiri evre na mesece. Cena minute pogovora ali sporočila je dva centa, štiri evre uporabnik doseže že pri dvesto minutah ali sporočilih. Večina uporabnikov bo za ta paket najbrž plačevala 20,95 evra na mesec, kar je manj kot evro več kot bi za paket Kul Plus. Naročniki nekaterih paketov Siol lahko naročnino na paket Dogaja znižajo še za dva evra.

Reakcija konkurence je bila hitra

"Res je, reakcija konkurence je bila hitra in je bila posledica dejstva, da smo s paketi zadeli točno tisto kar mladi potrebujejo," pravi Meža ki trdi, da je njihova prednost lojalnostni program, kaj prinaša pa ni navedel niti nismo našli na spletni strani. Je na napovedal, da jih bodo razkrili jeseni, ko bodo "zopet prvi na trgu z nekaterimi inovativnimi novostmi".

Mobilni paketi | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Že ob prihodu operaterja Me2 je imel Simobil v ponudbi za enak denar paket za mlade Orto Tripster +, ki ponuja osem gigabajtov prenosa podatkov in še gigabajt v 65 državah sveta, Telemach pa za 25 evrov paket Največ, ki ponuja tudi sto minut pogovorov iz Slovenije v EU in 200 megabajtov prenosa podatkov v EU ali ZDA. Naročniki fiksnih storitev lahko ta paket dobijo za 20 evrov na mesec. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • tecumseh_1975 10:28 23.junij 2016.

    kr nekej. Dva korošca bi se rada šla telekomunikacije. na omrežju največjega slovenskega operaterja in pri tem bila celo najcenejša. To spada v kategorijo "dumb or plain stupid"

  • Dixon 10:24 23.junij 2016.

    Mislim, da smo v letu 2016 in hočejo nekateri operaterji da se plačuje po porabi minute in sms-e?!? Meni je to rahlo zavoženo. Izmed teh omenjenih paketov pa se mi zdi da se največ pri telemachu dobi.

  • Avatar skeptik
    skeptik 14:59 22.junij 2016.

    Čaka jih usoda WI zpred cca 10 let. Če nimaš lastnega omrežja, si samo marioneta. Telekom ne bo dopustil kanibalizacije znotraj lastnega sistema. Če bi, potem bi bil Debitel se samostojen poslovni subjekt. Pa vemo, da ni