Slovenija
5 ogledov

Konzorcij je, konzorcija ni ...

(Foto: Bobo) Žurnal24 main
Prodaja Mercatorja. Da je kupec Agrokor in ne mednarodni konzorcij, potrjujejo dokumenti.

Predstavniki NLB sredi tega niso govorili o mednarodnem konzorciju kupcev Mercatorja, temveč o Agrokorju in njegovih partnerjih. Tako kaže dokument, s katerim razpolagamo v uredništvu. Pomemben je, ker so se pojavili očitki, da je bilo poimenovanje konzorcij kupcev zlorabljeno.

Z njo naj bi nasprotniki prodaje želeli pokazati, da hrvaški Agrokor namenoma ustvarja napačno podobo o kupcih in zavaja slovenske prodajalce.

Kot so včeraj poročale Finance, naj bi predstavnica Societe Generale Cvetka Selšek prodajalcem svetovala, naj kupca in njegove soinvestitorje imenujejo mednarodni konzorcij. Selškova je očitke zanikala.

Včeraj pa so se pojavile še špekulacije, po katerih naj bi od očrnitve Agrokorja utegnila imeti koristi tretja oseba, ki bi Mercator kupila ceneje in ga nato prodala Agrokorju.

Komentarjev 1
  • elipsa 11:07 25.november 2011.

    nlb je zavajala slovensko javnost,da konzorij obstaja... nlb je nekoliko preveč prijazna do agrokorja, glede na to da mu prodaja svoj delež... po moje bi morala skrbeti, da bodobila največ, ne pa za to, da mu pogama trositi laži