Slovenija
94 ogledov

Konzorciji bodo tekli le še en krog

Projekt zaradi nekoliko manjših predvidenih sredstev v predlogu letošnjega prora Žurnal24 main
Odpadki. V Snagi so črtali tretji krog pogajanj za nadgradnjo Rcera. Izvajalca naj bi izbrali jeseni.

Tretjega kroga pogajanj ne bo, ker je preveč zamudno in ker računamo, da bomo vse razčistili v drugem krogu,” je dejal Valter Nemec, namestnik direktorja Snage, v kateri vodijo postopek konkurenčnega dialoga za izbiro izvajalca nadgradnje regijskega centra za ravnanje z odpadki (Rcero) na Barju, vredne dobrih sto milijonov evrov.

Priprave na drugi krog
Le dva kroga pa ne pomenita, da bodo izvajalca izbrali prej kot letošnjo jesen, kot so napovedali lani. Zdaj se pripravljajo na drugi krog pogajanj s konzorciji Riko in Cestno podjetje Ljubljana, Gorenje in Daneco Impianti SRL ter Strabag AG & Strabag Umweltanlagen GmbH, potem pa bodo sledile zavezujoče ponudbe.

Celotna vrednost projekta Rcero je sicer 141,3 milijona evrov z DDV; večinoma bo financiran iz evropskih sredstev (68,5 milijona evrov), preostali del pa bodo pokrile Mestna občina Ljubljana (MOL) in druge občine, nekaj pa tudi država.

Pri projektu zdaj sodeluje 25 občin, toda v Snagi pričakujejo, da se bo pridružila še katera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.