Slovenija
19 ogledov

Kopač Mrakova tudi v drugo prestala interpelacijo

CSD Saša Despot
Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak tudi po drugi interpelaciji, ki jo je zoper njo vložila SDS, ostaja na položaju. Nezaupnico ministrici je podprlo 20 poslancev, proti pa jih je bilo 53. Kopač Mrakova je bila s podporo zadovoljna.

Za vnovično interpelacijo zoper Kopač Mrakovo so se v SDS odločili po nedavni sodbi vrhovnega sodišča, da je bil odvzem velenjskih dečkov iz vrtca, ki ga je izvedel Center za socialno delo Velenje, nezakonit. Hkrati je sodišče ugotovilo, da so bile njuni babici, pri kateri sta živela do odhoda k rejnikom, s tem kršene ustavne pravice. Menili so, da nekdo, ki je kršil človekove pravice, ne more zasedati ministrskega položaja.

Po mnenju Kopač Mrakove pa je bila današnja interpelacija poskus vpliva podpisnikov interpelacije na potek in vsebino konkretnega postopka, kar je z vidika delitve oblasti nedopustno. Opozorila je, da so podpisniki interpelacije pomešali naloge in pristojnosti posameznih organov ter da jo pozivajo k vmešavanju v postopke mimo pooblastil.

Po glasovanju je spomnila, da je po prvi interpelaciji dobila manj glasov podpore, in zadovoljna ugotovila, da so si z delom v tem času uspeli povrniti zaupanje poslancev.

Interpelacija bi uspela, če bi zanjo glasovalo vsaj 46 poslancev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 22:05 14.december 2016.

    Ta vlada je ena sama beda.Tolk smo v kurcu,da mi je kar slabo.To je eno samo šlepanje vlade ki nima jajca priznat da ni sposobnaza nič ,razen prekrivat svoje napake.

  • valerijakregar 19:33 14.december 2016.

    o tej vešči nima smisla komentirati.bolj zanimivo branje :https://podcrto.si/sefic-in-podbregar-domnevno-prejemnika-nenavadnih-izplacil-iz-tajnega-fonda-sova/