Slovenija
38 ogledov

"Kopač se mi smili"

Pri HSE, ki ga vodi Borut Meh, na vprašanje, ali bajni regresi kažejo, da pri nj Žurnal24 main
Brezplačen prenos. Kopač je prepričan, da Kangler laže. Župan mu ne ostaja dolžen. Meh včeraj na Demu.

Maribor. “Župan Kangler laže,” se je na navedbe mariborskega župana, da je “ropar Dravske doline”, ker naj bi stal za sklepom nadzornega sveta Dravskih elektrarn Maribor (Dem), ki ga vodi Stanislava Boban, o brezplačnem prenosu naložbe v Hidroelektrarnah na Spodnji Savi (Hess) z Dema na Holding Slovenske elektrarne (HSE), včeraj odzval Janez Kopač, direktor direktorata za energijo.

Proti tudi Ptuj in Ruše
Kopač je pojasnil, da nima nič z brezplačnim prenosom in da bi ga odsvetoval, če bi pri tem imel kaj besede. Kangler je njegove navedbe komentiral z besedami: “Kopač se mi zelo smili. Lahko bi se malo bolj pozanimal, da sem na mestnem svetu med drugim povedal tudi to, da je želel sedež HSE v Ljubljani, ker naj bi imel bliže do pisarn.

30-odstotni delež v Hessu naj bi Dem brezplačno prenesel na HSE.

Mariborski občinski svet pa ni edini, ki protestira zoper brezplačni prenos. Štefan Čelan, župan Ptuja, je ugovarjal: “To je siromašenje Dravske doline. S tem se ne moremo strinjati.” Proti prenosu pa so tudi v Rušah. Vili Rezman, župan Ruš, je dejal, da je to siromašenje Maribora. “Prepričan sem, da se to ne bi smelo dogajati. HSE bi moral nekatere funkcije prenesti na Dem, ne pa da se dogaja obratno,” je pojasnil.

Delavci niso za
Včeraj je Dem obiskal tudi Borut Meh, predsednik uprave HSE. Sestal se je s sindikatom in svetom delavcev. Oboji se namreč ne strinjajo z brezplačnim prenosom deleža v Hess na HSE. Dodali so, da o sklepu nadzornega sveta do včeraj sploh niso bili obveščeni in da so o tem prebrali v medijih. Svet delavcev je tudi napovedal, da bodo najverjetneje izpeljali postopke zaradi kršenja zakona o soupravljanju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.