Slovenija
40 ogledov

Kopač udaril po Lahovniku

null Žurnal24 main
V pismu premierju Borutu Pahorju in Mateju Lahovniku Janez Kopač slednjemu očita slabo vodenje projekta TEŠ 6.

Direktor direktorata za energijo Janez Kopač v pismu Lahovniku očita, da na pismo in očitke ni bil pozoren, da ga ni posredoval naprej in da je zato nastala škoda.

V pismu tudi ugotavlja, da je za zamude in neprestane spremembe projekta gradnje TEŠ 6 kriv predvsem investitor sam, se pravi družba Teš. Investitor naj bi precej lagodno in dolgo pripravljal relativno nezahtevne projekte, slaba priprava projekta pa je posebej očitna pri pripravi in vodenju razpisa za dobavo in montažo ključne opreme, piše Kopač.

Lahovnik obtožb ne komentira. Kopač, tudi član stranke Zares, pa še pravi, da se je položaj pri gradnji TEŠ 6 bistveno spremenil, odkar je vodenje Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE), večinskega lastnika Teš, prevzel Borut Meh. V državnem HSE po Kopačevih besedah ni bilo posluha za spremembe na projektu, čeprav je gospodarsko ministrstvo, pod katero sodi energetika, vodil Lahovnik.

Pismo naj bi kmalu obravnavala tudi vlada, ki naj bi se po poročanju POP TV v četrtek oziroma prihodnji četrtek odločala tudi o menjavi vodstva Teša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.