Slovenija
22 ogledov

Kopalci so lahke žrtve

"Ko se greva kopat, pustiva stvari kar na brisači, a s seboj nimava vrednejših p Žurnal24 main
Policisti ugotavljajo, da je letos manj tatvin na plažah kot lani, policisti v civilu pa so nepridipravu v Fiesi prekrižali načrte.

Policisti na območju koprske policijske uprave so imeli tudi v teh dneh opraviti s tatvinami na plažah, čeprav jih je po njihovi oceni manj kot lani. V Piranu je eden od kopalcev ostal brez nahrbtnika, v katerem je imel oblačila, dve ročni uri, zlato verižico in 50 evrov gotovine. V Fiesi so prijavili krajo nahrbtnika s fotoaparatom nikon in nekaj oblačili. V Portorožu pa je nepridiprav 30-letniku izmaknil sončna očala, vredna 160 evrov.

Uspešno prijeli tatu
Policisti v civilu so v preteklih dneh preprečili tudi krajo nahrbtnika na plaži v Fiesi in pri tem prijeli 26-letnega tatu iz Slovenskih Konjic. Nahrbtnik, v katerem je bilo 500 evrov gotovine, fotoaparat pentax, mobilni telefon in druge malenkosti, so vrnili lastniku. Konjičana bodo kazensko ovadili.

"Letos na naši plaži nismo imeli niti ene same kraje," se pohvali vodja koprskega mestnega kopališča Jože Haber. © Barbara Milavec

 
Malomarnost kopalcev
"Natančnih številk še nimamo, a smo nedavno ocenili, da je kraj na plažah manj kot lani poleti," pravi Marko Kastelic iz koprske policijske uprave. Po njegovih besedah pa je še vedno marsikateri kopalec malomaren in pušča svoje stvari nenadzorovane. "Ljudi zadnja leta opozarjamo s številnimi preventivnimi akcijami, dobro sodelujemo z upravljalci kopališč, plaže pa varujejo tudi policisti v civilu," razlaga. "Največ lahko za varnost lastnega premoženja seveda naredi vsak sam, in sicer tako, da na plažo ne nosi vrednejših predmetov ali večje vsote gotovine," še doda Kastelic.

Na koprski plaži ni kraj
"Letos na naši plaži nismo imeli niti ene same kraje," se pohvali vodja koprskega mestnega kopališča Jože Haber . "Vsakega, ki vstopi, vidim, poleg tega pa plažo nadzorujeta še dva reševalca iz vode, varnostnik in policisti v civilu," pojasni. Kako se zavarujeta pred krajami na plaži, smo povprašali še mladenki, ki sta se sončili v bližini. "Ko se greva kopat, pustiva stvari kar na brisači, a s seboj nimava vrednejših predmetov in samo nekaj najnujnejšega denarja," sta odgovorili kopalki Patricija Soršak in Mia Argenti , doma iz okolice Kopra. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.