Slovenija
23 ogledov

Kopališče znova deluje normalno

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V zdravilišču Thermana v Laškem se po nesreči s klorom vračajo v normalno stanje. Strokovnjaki so odkrili tehnično napako in jo odpravili.

„V okviru preiskave so strokovnjaki ugotovili, da je prišlo do tehnične napake, ki je z današnjim dnem odpravljena,“ so sinoči sporočili iz Thermane. Pri preiskavi so sodelovali tudi kriminalisti in sodni izvedenci. Bazeni so tako od danes naprej znova odprti.

Štirje otroci, ki so bili ravno v času prekomernega izpusta klora v zunanji bazen v vodi, so prav tako dobro. Eden je že doma, dva, naj bi šla danes, četrti, ki so ga morali zaradi slabšega zdravstvenega stanja takoj po nesreči prepeljati na intenzivni oddelke ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, pa mora ostati nekoliko dlje v bolnišnici zaradi opazovanja, sicer je tudi z njim že vse v redu. Kritičnih je bilo le prvih 24 ur po nesreči, smo izvedeli, saj se v tem času lahko pojavijo zapleti, ki pa se na srečo niso.

Po besedah vodje tehničnih služb v Thermani Irence Ocvirk kakšne dodatne preiskave za zdaj ne bo, saj je šlo očitno za tehnično napako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.