Slovenija
879 ogledov

Kopanje od 8 evrov

Družina v bazenu Shutterstock
Dan čofotanja v letnih bazenih lahko štiričlansko družino stane tudi 60 evrov. V Rimskih toplicah ali Banovcih celodnevna karta za odrasle že za dobrih sedem evrov.

Cene enodnevne vstopnice za odrasle za obisk zunanjih kopališč se v povprečju gibljejo med 11 in 14 evri, za otroke med 5. in 14. letom starosti pa za približno tretjino manj. Na nekaterih kopališčih boste za kopanje preko vikenda ali praznike odšteli nekoliko več, drugod pa se cena v primerjavi s tedenskim kopanjem ne razlikuje.


Če boste v Termalni park Ptuj odšli s petčlansko družino (dva odrasla in trije otroci nad 15 let) boste za dan kopanja odšteli 50 evrov (v ceni je vključena savna). Na račun družinske karte boste prihranili 13 evrov. Razlika med nakupom družinske karte in posameznih vstopnic je ponekod skoraj zanemarljiva. Če boste recimo v Termalnem parku Aqualuna v Termah Olimia kupili družinsko karto (dva odrasla in en otrok), boste prihranili 1,5 evra. Vsi trije se boste lahko en dan kopali za 37 evrov.

Cenejše kopanje si boste lahko privoščili v Rimskih toplicah ali Termah Banovci. Za celodnevno vstopnico v bazene za odrasle boste odšteli dobrih sedem, za otroke pa okoli šest evrov.  Štiričlansko družino bo kopanje med tednom v Aqui Romi prišlo 25,50 evrov.

Najdražje jo boste odnesli v Aquaparku Žusterna pri Kopru, kjer stane celodnevna vstopnica za odrasle ob sobotah, nedeljah in praznikih kar 18 evrov.  Štiričlanska družina (dva odrasla in dva otroka nad 15 let) si tako svojo denarnico lahko olajša za kar 62 evrov, petčlanska pa še za dodatnih 13.

Ceneje v morju ali jezeru

Če si boste namesto bazenov na obali ali ob jezerih privoščili kopanje v morju, boste ceneje prišli skozi. A vseeno morate računati na parkirnino. V garažni hiši Arze v Piranu boste za eno uro parkiranja odšteli 1,20 evrov (12 za cel dan). Enako znaša parkirnina od križišča ceste Obala s Solinsko potjo do odcepa za območje hotelov Metropol v obe smeri v Portorožu. Pri ladjedelnici v Izoli lahko parkirate brezplačno, enako na makadamskem parkirišču v Žusterni ali Luciji.

Ob veslaškem centru na Bledu je cena enournega parkiranja 1,5 evra, vsaka nadaljna ura pa 0,50 evrov. V kopalni coni Velika Zaka znaša celodnevno parkiranje 6 evrov, po 14. uri pa tri evre. Za uro parkiranja osebnega avtomobila na območju Bohinjskega jezera boste odšteli okoli enega evra, za celodnevno parkiranje pa osem evrov. Cestnina in dnevna parkirnina na cestah v Voje in na Vogar - planina Blato ostaja deset evrov.

Komentarjev 5
  • 456c8cf9c86afa883de08a1a52288225834d0d26 16:55 24.avgust 2011.

    Schwarzlsee, Graz (AU) - cela družina (dva odrasla, otroci zastonj + avto) = 10.00€

  • privat 09:07 10.julij 2011.

    ja Pahor se počuti korisnega....mi pa ostajamo doma brez čofotanja. Korisno je da on čofotai se šopiri kot pav .Mi pa moramo plačevati njegove butaste idejei posledično dest krat predage položnice. Reke in jezera so onesnažena, naredili pa so nam ...prikaži več drage bazene z našim denarjem ,i,koristijo jih pa bogati tujci in v bodoče le naši politiki(ruska mafija,nemci....)

  • dusan72 02:26 10.julij 2011.

    Kje so dobri, stari časi, ko so me starši z družino peljali recimo na brezplačno Soro ali Savo? Za 60€ smo se takrat vsi najedli, mularija smo se pa namakali v vodi. Danes imajo pa vsi nekaj "privat" in še ...prikaži več prdnit ne moreš zastonj v liftu v bloku.