Slovenija
219 ogledov

Kopanje v bazenu od tri do 16 evrov na dan

kolezija Anže Petkovšek
Dan ob bazenu za celotno družino - brez hrane - stane med devet in 60 evrov. Odvisno od tega, v katerem koncu Slovenije se nahajate in seveda, kakšno kopališče boste izbrali - s termalno vodo ter tobogani ali pač mestni bazen.

Pregledali smo ponudbo nekaterih letnih bazenov po Sloveniji ter izpisali cene, ki veljajo ob koncih tedna, za odrasle, otroke in štiričlansko družino. Najdražja so termalna kopališča in kopališča z bogatejšim vodnim parkom, najcenejši pa običajni lmestni bazeni. Številna termalna kopališča imajo v ponudbi tudi karte, ki vključujejo kosilo - to ponudbo se splača pregledati.

Navite cene v Ljubljani

Najbolj navite so cene v Ljubljani. 16 evrov tako stane celodnevno kopanje za odraslega v kopališču Laguna, kar je več kot recimo kopanje v termalni vodi v Termah Snovik, Ptuj, Zreče, Čatežu ali Laškem. 11 evrov stane kopanje za odraslega na Koleziji - bazenu brez toboganov ali drugih vodnih igral. Cene običajnih mestnih kopališče se sicer drugje gibljejo med tri in pol ter petimi evri. 

Družinske karte = prihranek

Če se na bazen odpravlja vsa družina, se splača preveriti, ali na kopališču ponujajo družinsko karto in v kakšni obliki. Večina kopališč ponuja dva tipa družinskih kart: karto za dva odrasla in enega otroka in karto za dva odrasla in dva otroka. Ponekod ponujajo družinsko karto za do pet oseb. Na kopališču Kodeljevo v Ljubljani tako ponujajo družinsko vstopnico za do pet oseb za 24 evrov - če bi na kopanje šli trije odrasli in dva otroka bi to zneslo 41 evrov, družinska karta torej prinese bistveni prihranek. Več kot deset evrov znaša prihranek pri družinski karti za dva odrasla in dva otroka denimo v Termah Ptuj.

Za otroke je, razen na bazenih v Ljubljani, brezplačen vstop do tretjega, oziroma še pogosteje petega leta, otroške cene pa večinoma veljajo do 14, 15 leta, ponekod tudi do 18 leta.  

Popust lahko prinese tudi nakup klubske kartice, kot je to v ljubljanskem Kopališču Laguna, a je zanjo na sezono potrebno odšteti deset evrov in dva evra za izdelavo kartice.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Turner Patricia 13:10 02.julij 2016.

    Rogaška Slatina, termalna rivijera...kaj dogaja z vašimi novinarji?

  • ljimonad 10:09 02.julij 2016.

    kje pa je tukaj rogaška, tudi ona ima termalno riviero če še ne veste na žurnalu