Slovenija
80 ogledov

Koprivnikar podpisal pismo o nameri z Uberjem

Boris Koprivnikar Anže Petkovšek
Minister Boris Koprivnikar je danes z podjetjem Uber podpisal pismo o nameri.

Do konca leta naj bi sledil memorandum o soglasju, ki bi lahko pomenil podlago za vstop Uberja na slovenski trg. 

Namen memoranduma je, da se posebej na področju urbane mobilnosti pri nas oblikuje najnaprednejše okolj za razvoj poslovnih modelov sodelovalnega gospodarstva v Evropi. 

Koprivnikar: Uber je odgovoren partner

Kot je ob podpisu dejal minister Boris Koprivnikar, hiter vzpon tako imenovanih sodelovalnih platform prinaša velik izziv in priložnost. "V okviru pozicioniranja Slovenije kot Zelene referenčne države v digitalni Evropi želimo tudi za delovanje teh platform zagotoviti urejeno in pošteno okolje za njihovo delovanje in razvoj. Uber s svojo dejavnostjo prinaša korenite spremembe v urbano mobilnost, pozitivno pa vpliva tudi na zaposlitvene možnosti in splošen gospodarski razvoj ter boljšo kakovost življenja. Prenos platform, ki so nastale v ameriškem gospodarskem okolju, v Evropo postavlja poseben izziv, ki ga lahko rešijo v tesnem sodelovanju samo odgovorna proaktivna vlada in partner, ki razume drugačne koncepte delovanja evropskega poslovnega ekosistema," je povedal Koprivnikar. Dodal je še, da se je Uber izkazal kot odgovoren in zavzet partner. 

Glavni zmagovalci izbire možnosti prevoza in s tem večje konkurence so potrošniki, ki pridobijo s krajšimi čakalnimi časi in kakovostnejšo storitvijo, so v sporočilu za javnost ocenili na ministrstvu za javno upravo. 

V imenu Uberja je pismo o nameri podpisala izvršna direktorica za komunikacije Betsy Mansiello. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 00:40 24.september 2016.

    Uber je v resnici taksi na črno, ampak tem lolekom poslanskim je očitno bolj važno, da zarubijo ta počasne mopede!

  • smejka 18:03 23.september 2016.

    Vprašanje pa je, kaj pomeni to za že obstoječe prevoznike?Omogočiti domačim ponudnikom boljše poslovanje, na to pa g.Koprivnikar in ostali iz legla , ne razmišljajo! Vse v tujino in vse tuje notri....slovenski državljani pa crknite!!!!!!!!Le koliko bo ob tem podpisu ...prikaži več na svoj TRR prejel Koprivnikar?...Čas je,da jih kdo dobi tudi po betici.