Slovenija
4992 ogledov

Koprski kriminalist očetu pomagal gojiti konopljo

Zasežena konoplja PU Murska Sobota
Pridržali kriminalista, ker naj bi pomagal svojemu očetu pri gojenju konoplje na parceli v okolici Kopra.

Zunajrazpravni senat koprskega sodišča je pred prazniki uvedel sodno preiskavo proti koprskemu kriminalistu, ki so ga pred mesecem dni aretirali zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, in njegovemu očetu. Obramba obeh se bo pritožila, poročajo Primorske novice.

Zunajrazpravni senat je kriminalistu tudi podaljšal hišni pripor. Obramba obeh se bo na sklep o uvedbi sodne preiskave pritožila, kar pa ne bo zadržalo postopka.

Kriminalisti so pred dobrim mesecem dni končali preiskavo in pridržali kriminalista, ker naj bi pomagal svojemu očetu pri gojenju konoplje na parceli v okolici Kopra.

Njegova odvetnica Monika Mavsar, ki je pred prazniki napovedala tudi pritožbo na sklep o podaljšanju hišnega pripora, že ves čas vztraja, da ni pripornih razlogov, ker po njenih trditvah ni utemeljenega suma, da bi storil očitano kaznivo dejanje.

Že pred tedni je povedala, da zasežena konoplja ni bila kriminalistova, ampak naj bi bila namenjena lajšanju očetovih zdravstvenih težav.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Anej Vodopivec 18:00 03.november 2019.

    Daj bo država že 1x pustila bolnike primiru eden od glavnih stricev mora zbolet da bo videl kako je ce si bolan in ce ti negdo rece da je drek zdravilen ga bos poizkudil jest samo da nebo neznosnih muk. ...prikaži več Ampak dokler nebo zboleu bo pozresno jemau in podpirau miljardno medicino ki ji naracun zalisc škriplja če bi kamilica, solata, ohrot bili tako vsestransko zdravilni bi tudi to prepovedali idijoti!

  • Janez 08:11 03.november 2019.

    Slovenija je res nora država z noro oblastjo -mislim vlado. Celi svet je nehal kriminilizirati uporabo konoplje za osebne potrebe samo pri nas še norimo. Mi lahko kdo pove kje pridem do dobre konoplje, bi eno prižgal??

  • ode 19:19 02.november 2019.

    Če ata reče, otroci ma da ubogajo. Sicer jim bo dal ene dve po riti - tudi če so policaji. Ker božji nauk uči, da je treba starše ubogati, dotični policaj nikakor ne more biti kriv česarkoli.