Slovenija
32 ogledov

Koprski policisti so jezni

Direktor policijske uprave Božidar Štemberger je lepljenje plakatov označil za k Žurnal24 main
Zdravju nevarno. Po stavbi policijske uprave protestno obesili opozorila.
Ni primerne stavbe
Načrt
. Če se bo vlada strinjala, bo notranje ministrstvo letos z javnim razpisom poskušalo najti nov objekt. Konec lanskega leta so sicer že izvedli tudi informativno povpraševanje za najem nadomestne stavbe, a ustrezne ponudbe niso dobili.

"Stavba policijske uprave visi, zaposleni imajo zato vrsto zdravstvenih težav, odgovorni pa ne storijo nič," je razložil Gregor Lahajnar, predsednik Območnega policijskega sindikata Obalno-kraške regije.

"Vrsta govoric in neuradnih informacij je, da nam bodo uredili normalne delovne razmere, a se ne zgodi nič. Minuli torek so nam predstavniki generalne policijske uprave obljubili, da nam bodo poslali tudi pisna zagotovila s podpisom ministrice Kresalove, da so zadeve končno začeli reševati. Očitno je bila to obljuba v prazno," je dodal.

Zato so po stavbi policijske uprave obesili opozorilne znake za nevarnosti – za delovne razmere, ki so zdravju škodljive –, pritisk pa bodo stopnjevali.

Direktor je bil jezen
Akcija sindikata ni bila po godu direktorju uprave Božidarju Štembergerju; ocenil je, da je takšno lepljenje plakatov po stavbi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Meritve koprske občine, lastnice stavbe, ki jo oddaja policiji, sicer kažejo, da se objekt od njihove vselitve ne pogreza več; dejansko pa naj bi visel za 18 centimetrov. Na generalni policijski upravi razlagajo, da bodo težave najprej poskušali rešiti kratkoročno – s suhomontažno izravnavo tal, ki naj bi stala 50 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.