Slovenija
21 ogledov

Kordež, adijo

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Razširjen nadzorni svet Merkurja sprejel odstop Bineta Kordeža. Lahovnik: menedžersko lastninjenje nevzdržno.

Bine Kordež je odstopil s položaja predsednika uprave Merkurja, razširjeni nadzorni svet pa je odstop že sprejel. Za novega prvega moža Merkurja pa je nov nadzorni svet potrdil  Bojana Knupleža, dosedanjega predsednika uprave Merkurjeve divizije Big Bang.

Že včeraj smo poročali, da bo šest lastnikov Merkurja danes poskušalo ustoličiti novo upravo. Kordežev odhod naj bi kot pogoj za začetek sanacije zahtevale banke upnice.

Za komentar smo poklicali tako Kordeža kot Knupleža, ki pa za zdaj nista bila dosegljiva.

Knuplež je za spletne strani časnika Finance dejal, da bo v prvih dneh julija v upravo predlagal še tri člane. Nadzorni svet naj bi se v kratkem razširil s predstavniki bank upnic Merkurja.

''Nevzdržno menedžersko lastninjenje''
Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik je menedžerski model lastninjenja Merkurja je ocenil kot nevzdržen. Po njegovih ocenah bi družba tudi v normalnih gospodarskih razmerah imela težave, v zaostrenih pa so te še večje.

Razmere v Merkurju so po njegovih besedah že dalj časa zaskrbljujoče. Meni, da bi se morali čim prej sestati vsi udeleženci in poiskati način, ki bi ohranil Merkur pri življenju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.