Slovenija
22 ogledov

Kordež brez "pik"

Da ima Kordež premoženje zaplenjeno, smo razkrili v petek. (Foto: IFP) Žurnal24 main
Zaplet na blagajni Mercatorja. Bine Kordež zanika, da ima blokirane kartice. “Odredba se nanaša le na hiše,” pravi.

Bine Kordež in njegova žena sta imela v soboto težave pri plačevanju v Mercatorjevem centru v Lescah, nam je sporočil bralec. Na blagajni je Kordež najprej poskušal plačati z bančno kartico, pa mu je blagajničarka pojasnila, da je blokirana. Poskušal je še z drugo in trejo, neuspešno. Blokirana je bila celo Mercatorjeva kartica pika, trdi bralec, ki je stal za njim.

Kordeževa žena je po telefonu uslužbenki Mercatorja vztrajno pojasnjevala, da je že res, da se je zadeva z zaplembo premoženja že začeta, da pa še ni pravnomočna in zato ni mogoče, da jim je Mercator že zablokiral kartico.

“Ne, ne, odredba se glasi le na obe hiši,”
trdi Kordež. Zaplet na blagajni pa pojasni: “Žena je hotela izkoristiti pike, ki pa jih ni bilo na kartici. Pozneje sva ugotovila, da jih je prejšnji večer izkoristil sin.” Doda, da je račun plačal z drugo kartico.

Policija še preiskuje
S tožilstva pa odgovarjajo, da ovadbe zoper njega s policije sploh še niso dobili. Proti Kordežu, pri katerem so policisti 2. decembra izvedli hišno preiskavo, namreč še vedno poteka predkazenski postopek. Kljub temu je tožilstvo predlagalo, sodišče pa odobrilo trimesečno prepoved razpolaganja s premoženjem. Kordež se je na to pritožil.

Z Okrožnega sodišča v Kranju pa odgovarjajo, da ni mogoče napovedati, kdaj bo preiskovalna sodnica odločila o njegovi pritožbi, saj mora pred tem zaslišati tudi tri nekdanje Kordeževe sodelavce, ki prav tako ne morejo razpolagati s svojim premoženjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.