Slovenija
34 ogledov

Moral bo plačati

Slovenija 21.05.2012 nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordez, zacetek so Saša Despot
Zamrznjeno. Bine Kordež še ne sme do hiš in delnic.

Ljubljansko sodišče je nekdanjemu šefu Merkurja Binetu Kordežu naložilo, naj vrne skoraj 2,5 milijona evrov, za kolikor je oškodoval podjetje, zato v zaporu na Dobu že prestaja šest let in pet mesecev zaporne kazni.

Vračilo škode Merkurju je sodišče sicer Kordežu odredilo že septembra lani, ko je bil obsojen na zaporno kazen, a je po njegovi pritožbi višje sodišče sodbo razveljavilo prav v tem delu. Po vnovičnem presojanju pa je ljubljansko sodišče zdaj razsodilo enako kot prvič, zato je Kordežu še do nadaljnjega prepovedalo razpolagati s premoženjem, ki mu ga bo sodišče nato odvzelo za povrnitev škode, če sodba postane pravnomočna.

Komentarjev 2
  • privat 20:37 10.oktober 2013.

    kot da je on kriv ,če so vsi to delali in še vedno delajo...pač ni teorija ampak praxa!!

  • ennanova 16:48 10.oktober 2013.

    Paradoksi Alenke BratušekČe bi torej delala v dobro ljudi, ne bi delala v dobro elit; in obratno. Kaj naj torej stori?To ni zgolj retorično vprašanje, temveč je predvsem vprašanje o tem, kaj je etično, kaj je prav in ...prikaži več kaj ni. Pravzaprav je to kar temeljno in bistveno vprašanje eksistence vsakega človeka in tudi občestva v tem trenutku.Prvič. …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1228-paradoksi-alenke-bratusek