Slovenija
15 ogledov

Kordežu zamrznili premoženje

korde%C5%BE preiskava Žurnal24 main
Tožilci s prepovedjo nad bivšega šefa.

Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je Binetu Kordežu, nekdanjemu predsedniku uprave Merkurja, začasno prepovedala razpolagati s premoženjem. Kordež se je včeraj že zglasil na kranjskem sodišču, kjer je preiskovalni sodnici podal ugovor. Več informacij s tožilstva niso želeli posredovati, saj je zadeva še v fazi predkazenskega postopka.

V predkazenskem postopku lahko omenjeni ukrep traja tri mesece, po vložitvi obtožnice pa največ pol leta.

Hiša ni več njegova
Kordež je hišo, kjer ima naslov stalnega prebivališča, njena lastnika pa sta bila skupaj z ženo, marca lani podaril zdaj 28-letni hčeri. Na hiši, ki si jo gradi v Lescah na 1.200 kvadratnih metrov veliki parceli, pa ima hipoteko Gorenjske banke v višini 250 tisoč evrov. Prek družbe BK Kapital ima nekdanji prvi mož Merkurja v lasti tudi dobro četrtino Merfina, ta pa je lastnik slabih devetih odstotkov Merkurja.

Pridržan 2. decembra
Spomnimo: Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v sodelovanju s policisti in kriminalisti v več krajih po Sloveniji v dveh mesecih lani izvedel 28 hišnih preiskav. Štiri ljudi, med njimi Kordeža, so pridržali. Iz njegove hiše so preiskovalci odnesli tudi nekaj škatel dokumentacije.

Bivši šef Merkurja je osumljen zlorabe položaja pri prevzemanju Merkurja. Preiskovalci NPU ocenjujejo, da je uprava s Kordežem na čelu nakelsko družbo oškodovala za več deset milijonov, po nekaterih ocenah celo za 130 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.