Slovenija
45 ogledov

Kordežu zarubili še vikend

Bine Kordež Saša Despot
Merkur. V petek verjetno znano, kako bi tožilstvo kaznovalo Bineta Kordeža.

Nekdanjemu šefu Merkurja iz Kranja Binetu Kordežu naj bi, neuradno, sodišče pred dnevi prepovedalo razpolagati še s počitniško hišo na otoku Lošinj na Hrvaškem. Z družinskima hišama na Lancovem in v Lescah so sicer Kordežu prepovedali razpolagati že sredi decembra predlanskim, dobra dva tedna po aretaciji in hišni preiskavi na njegovem domu in sedežu Merkurja.

Kordež "ni lastnik"

Kordež naj bi omenjeno hišo v naselju Bučanje v kraju Nerezine od Merkurja odkupil v času, ko ga je še vodil. Lastnik zemljišča, na katerem hiša stoji, pa naj bi bila uradno Počitniška skupnost Krško.

Že naslednji teden bi sodišče lahko izreklo sodbo Kordežu in njegovima nekdanjima sodelavcema Janji Krašovec in Milanu Jelovčanu. Sodijo jim za domnevno oškodovanje Merkurja.

Kakšno kazen zahteva tožilstvo, bo najverjetneje – čeprav smo to pričakovali že včeraj – znano pojutrišnjem. Sodišče je namreč vsem trem omogočilo še tri dni časa za pripravo na zadnji zagovor pred koncem sojenja. Proces proti Marti Bertoncelj, ki je v bolnišnici, je bil izločen.

Komentarjev 1
  • privat 06:27 01.september 2012.

    kako znajo zaščititi svoje premoženje...vseeno vzeti pa naj bo od titita!!