Slovenija
2618 ogledov

Koritnik obžaluje objavo posnetka iz nočnega lokala

twitter
Kot je zapisal v izjavi za javnost, prevzema vso odgovornost za morebitno napačno razumevanje vsebine posnetka in obžaluje objavo.

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, na katerem se minister za javno upravo Boštjan Koritnik v enem od lokalov zabava in med drugim uprizarja parodijo na dokumentarni film The Tindler Swindler. Minister v današnjem odzivu prevzema vso odgovornost za morebitno napačno razumevanje vsebine posnetka in obžaluje objavo.

Po poročanju portala 24ur se Koritnik na videoposnetku s prijateljem zabava in kot kaže uprizarja parodijo na dokumentarni film The Tindler Swindler. Ta govori o izraelskem prevarantu, ki je s pomočjo aplikacije za zmenke izkoriščal ženske za denar.

Čeprav minister naj ne bi kršil veljavnih ukrepov za zajezitev covida-19, je nekatere zmotilo sporočilo, ki ga je delil na svojem zasebnem profilu na družbenem omrežju Instagram. Videi so bili sicer prvotno objavljeni na aplikaciji TikTok.

O objavi videa pišejo tudi nekateri drugi mediji, minister pa se je na to že odzval. Kot je zapisal v izjavi za javnost, prevzema vso odgovornost za morebitno napačno razumevanje vsebine posnetka in obžaluje objavo.

"Če sem z njo kogarkoli užalil, to iskreno obžalujem in se opravičujem. Namen je bil opozoriti na nevarnost spletnih prevar, nikakor pa nisem imel namena biti do kogarkoli ali česarkoli žaljiv," je zapisal Koritnik.

Kot je ob tem pojasnil, je posnetek sicer nastal v prostem času, v povsem zasebnem krogu oziroma na druženju zasebne narave v enem od ljubljanskih lokalov. Šlo je za druženje, ki je potekalo v skladu z vsemi ukrepi za zajezitev širjenja okužb, saj izpolnjuje pogoj PCT, lokal pa naj bi zapustil pred 22. uro.

Minister Koritnik je ob tem zavrnil, da bi bil na posnetku alkoholiziran, saj ni pil alkoholnih pijač, niti ni bil pod vplivom kakršnih koli prepovedanih substanc. Zaradi poročanja nekaterih medijev je opravil test v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, ki ga je priložil izjavi za javnost in kaže na to, da ni bil pod vplivom alkohola ali drog.


 desk@sta.si

Komentarjev 10
  • Avatar MS
    MS 10:17 21.februar 2022.

    "Minister Koritnik je ob tem zavrnil, da bi bil na posnetku alkoholiziran, saj ni pil alkoholnih pijač, niti ni bil pod vplivom kakršnih koli prepovedanih substanc" .====> RE: Ne vem ali je ta izjava olajševalna ali oteževalna okoliščina! Postavlja pa ...prikaži veča se sledeče vprašanje: Če je trezen zmožen takih nekontroliranih dejanj, česa bi bil zmožen šele pod vplivom opojnih substanc! Odstop, odstavitev bi bila nujna ukrepa za ohranitev dignitete ministrskih položajev v normalnih demokracijah!

  • 28a0179edcae16043b4f518aec7bba3158bea62e 09:51 21.februar 2022.

    Ljudje ne pridejo na vrsto v bolnisnicah, razen covidari....prvorazredni pa lahko takoj dobijo nepomemben test...in prvorazrednim seveda ni tezko uredit, da dobijo vsecnega??

  • Friderik1950 06:31 21.februar 2022.

    Razlaga s tekstom iz ene od uspešnih predstav : 'Sem ti povedal, da ne rabimo nobenega butla, ki bo frise pokal pa kisle vice govoril. Naženi butla, če ne ga bom na silo zrihtal'.