Slovenija
26 ogledov

Korošca odpoklicali s funkcije predsednika uprave

Gorazd Korošec. mediaspeed
Nadzorni svet družbe Unior je danes s predsednikom uprave Gorazdom Korošcem podpisal sporazum, na podlagi katerega ga je predčasno odpoklical s funkcije predsednika uprave. Pooblastila uprave je prevzel njen član Darko Hrastnik, so sporočili iz Uniorja.

Nadzorni svet Uniorja je tako danes zaključil sejo, ki so jo začeli že pred desetimi dnevi in jo nadaljevali v ponedeljek. Med drugim se je na njej seznanil tudi z ugotovitvami revizijske komisije v zvezi s posli med družbama Unior in Rhydcon ter pojasnili uprave glede navedenih poslov in pridobil ustrezno pravno mnenje glede navedenih poslov.

Pregledale bodo zunajrevizijske družbe

Ugotovili so, da posli, ki so se nanašali na dobave blaga in storitev, kot je izhajalo iz izdanih računov, dejansko niso bili izvedeni, ampak je Unior družbi Rhydcon v vrednosti izdanih računov poravnal znesek obresti iz naslova kredita do Banke Celje v višini 149.930 evrov, ki ga je družba Rhydcon najela za nakup delnic družbe Unior.

Pri tem so ugotovili tudi, da je bilo v zadnjih petih letih z družbo Rhydcon za dobrih 6.141 evrov gotovinskega poslovanja in na tej osnovi ni mogoče trditi, da je pri navedenih poslih šlo za osebno okoriščanje odgovornih oseb.

Nadzorniki so sicer danes sprejeli tudi sklep, da navedene posle pregleda tudi zunanja revizijska družba.

Je pa Korošec, kot je še zapisano v sporočilu za javnost, nadzornike na seji seznanil, da je v zvezi z navedenimi posli 4. julija podal samoprijavo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Korošcu ponudili novo zaposlitev

Korošcu bodo ponudili novo pogodbo o zaposlitvi v družbi, so v sporočilu za medije še zapisali v Uniorju. Kot so pojasnili, sta Korošec in nadzorni svet sporazum podpisala z namenom zaščite interesov družbe Unior. Nadzorniki so sicer danes sprejeli tudi sklep o začetku iskanja novega predsednika uprave družbe.

Danes so imenovali tudi namestnika predsednika nadzornega sveta, in sicer Franca Doverja.

Nadzorni svet se je sestal po tem, ko je policija priprla lastnika Info TV Vladimirja Voduška in velenjskega poslovneža Stanislava Gaberca, ki sta osumljena izsiljevanja vodstev obeh podjetij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.