Slovenija
25 ogledov

Korošcev posel s Petrolom

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Petrol prevzel slabih 160 tisoč evrov terjatev odvetnika Dušana Korošca do SCT. "Na koncu boste presenečeni, kako dober posel je bil," pravi Korošec.

V Petrolu so objavljene navedbe o njihovih terjatvah do SCT, ki so se pojavile v medijih, danes zanikali.

''Javnosti sporočamo, da so objavljene navedbe o terjatvah Petrola do SCT v včerajšnjem prispevku v oddaji Svet na Kanalu A ter časniku Finance, netočne in neresnične. Terjatve družbe Petrol do SCT so bistveno nižje od navedenih," so sporočili iz Petrola.

V Petrolu so še dodali, da v omenjenem poslu "ne gre za nikakršne osebne usluge in prijateljstva, kot navajata medija, temveč zgolj za poslovni odnos, v katerem je bil posel speljan v korist družbe Petrol in njenih delničarjev ter v okviru že omenjenih prizadevanj za zniževanje terjatev do SCT''. Navedli so še, da v družbi ni osebnega odločanja, da vedno odloča uprava in velja načelo dveh podpisnikov.

Znano je, da je Petrol do SCT prevzel nekaj manj kot 160 tisoč evrov terjatev odvetnika Dušana Korošca, v medijih pa se namiguje, da gre za nekakšno kompenzacijo.

''Gre za poslovno skrivnost''
Kot poročajo Finance, Korošec vsebine posla s Petrolom ne more in ne želi komentirati, saj gre za poslovno skrivnost. "Lahko pa povem, da vaš kontekst ni pravi in da boste na koncu presenečeni, kako dober posel je bil," je povedal  odvetnik Korošec.

Kompenzacija z zemljiščem?

Možni scenarij je, da je Petrol prek odkupa terjatev Korošca do SCT prišel do nekega zemljišča, da je šlo za nekakšen pobot.

159 tisoč evrov, kolikor je bil SCT dolžan Korošcu, bi bilo lahko zavarovanih z nepremičnino.

Možen scenarij je tudi, da si Petrol nepremičnine želi, a do nje ne more, ker ima hipoteko Korošec.

V najboljšem primeru bi tako lahko Petrol prišel do zemljišča pod predpostavko, da upniki SCT ne bodo zahtevali razveljavitve posla, kar lahko naredijo v postopku prisilke. V najslabšem primeru pa bi Petrol svojo izpostavljenost do SCT še povečal, saj je bil SCT že decembra Petrolu za goriva dolžan okoli 15 milijonov evrov in bo v prisilni poravnavi SCT izgubil še več denarja.

"Povezave, ki ste jih navedli v današnjem članku, kažejo na to, da ste negativno nastrojeni do mene in moje osebnosti. Ne želim biti subjekt vaše razprave. Kaj boste pa naredili, ko boste ugotovili, da niste imeli prav," je še za omenjeni časnik dejal Korošec.

Po njegovih besedah tudi ni njegova naloga, da bi predsedniku uprave Petrola Aleksandru Svetelšku svetoval, naj ta razloži posel delničarjem. "Nisem njegov odvetnik," je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.