Slovenija
129 ogledov

Korošcu ne bo treba za zapahe

Gorazd Korošec z zagovornikom Mojca Marovt
Za nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja pogojna.

Nekdanjemu prvemu možu zreškega Uniorja Gorazdu Korošcu je sodnik celjskega okrožnega sodišča Marko Brišnik zaradi zlorabe položaja prisodil 16 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Šlo je dejansko le za izrek kazenske sankcije, saj je Korošec pred tem že julija na tožilstvu in tudi na predobravnavnem naroku priznal krivdo, sodišče pa je v celoti sledilo predlogu kazni, ki jo je predlagalo tožilstvo. Kazen bi sicer lahko bila tudi nižja, a sodišče olajševalnih okoliščin za Korošca ni upoštevalo.

Stiplovšek krivdo zanikal, Gaberc priznal

Sodba je povezana z razvpitim novinarjem Vladimirjem Voduškom, ki naj bi skupaj s Stanislavom Gabercem iz Velenja (slednji je krivdo prav tako že priznal), Korošca izsiljeval v zameno za molk. Oba naj bi vedela za nečedne posle med Korošcem in šmarskim poslovnežem Vinkom Stiplovškom, lastnikom Rhydcona. Slednji naj ne bi imel dovolj denarja, da bi poplačal kredit, s katerim je kupil delnice zreškega Uniorja, Korošec pa mu je pri tem pomagal tako, da je podjetje Unior njegovemu podjetju poravnavalo tako imenovane fiktivne račune, v vrednosti skoraj 180.000 evrov. A Stiplovškovo podjetje posla nikoli naj ne bi opravilo.

Gre za šest računov v različnih zneskih, ki se nanašajo na izdelavo zabojnikov in nadstreškov pri hotelu Terme Zreče. S tem naj bi Korošec zlorabil svoj položaj, ni pa oškodoval družbe Unior.

Stiplovšek, ki je prav tako osumljen zlorabe položaja, je na naroku pred tednom dni zanikal krivdo, zato se bo sojenje zanj nadaljevalo 17. februarja. O krivdi pa se še ni izrekel niti Vodušek, ki so ga na Trojanah organi pregona prijeli v trenutku, ko naj bi prejel 50.000 evrov podkupnine, ob tem pa zahteval še vsaj 100.000 evrov. Na zadnjem predobravnavnem naroku je Vodušek zahteval, da se sojenje iz celjskega prestavi na eno od ljubljanskih sodišč, ker da celjskim sodnikom ne zaupa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.