Slovenija
15 ogledov

Korotan naprodaj

Žurnal24 main
Študentski dom in kulturni center Korotan na Dunaju je po šestih letih pogajanj med slovensko vlado in Mohorjevo družbo v Celovcu naprodaj na prostem trgu.

Potem ko je slovenska vlada prejšnji teden z dnevnega reda seje umaknila predlog za sklenitev pogodbe o nakupu študentskega doma in kulturnega centra Korotan na Dunaju, je ta po šestih letih pogajanj med slovensko vlado in Mohorjevo družbo v Celovcu naprodaj na prostem trgu. Direktor Mohorjeve družbe v Celovcu Anton Koren je pojasnil, da se za nakup Korotana že zanimajo številni ponudniki.

Vlada je v odzivu na prodajo Korotana danes v sporočilu za javnost zagotovila, da je zainteresirana za ohranitev študentskega doma, vendar dokler ne bo zagotovljena popolna transparentnost, ne more odobriti petih milijonov evrov za njegov nakup. "Grožnje z odškodninsko tožbo, ki so bile napovedane že večkrat, je mogoče razumeti kot obliko pritiska na vlado za sklenitev posla," so sporočili.

Predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu Jože Kopeinig je dejal, da predstavniki družbe v Ljubljano prihajajo kot koroški Slovenci in zavračajo podtaknjene neresnice o MD v Celovcu, ki že "skoraj 160 let deluje v dobro celotnega slovenskega naroda, ki je zdravo podjetje in nikakor ni v finančni krizi".

V domu je od skupno 230 študentov bivalo 65 študentov iz Slovenije, za katere bodo morali streho nad glavo poiskati drugje. Mohorjevi družbi v Celovcu je sicer do srede uspelo, da je našla nadomestna mesta za 30 študentov, za vse ostale pa bodo to poskušali storiti v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.